KINDER PINGVIN KOLAČ: Ukusniji od kupovnog, a deca će biti oduševljena ukusom

Novosti online

27. 04. 2024. u 17:00

Kinder čokoladice su popularne u celom svetu, a ako volite da ih jedete, naš predlog je da isprobate i domaće recepte.

КИНДЕР ПИНГВИН КОЛАЧ: Укуснији од куповног, а деца ће бити одушевљена укусом

Printscreen/YT/ Home cooking

Kinder pingvin je čokoladica koja se pojavila poslednjih godina, a mi vam donosimo super recept za kolač koji mogu da jedu svi.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašičice stevije
  • Za punjenje:
  • 350 g svežeg sira 
  • 100 ml jogurta
  • 10 g želatina
  • 100 ml vode
  • 2 kašike čia semenki
  • bilo koji zaslađivač (3-4 kapi)

Priprema:

Žumanca i belanca odvojite, pa žumanca umutite. Zatim im dodajte prosejani kakao i skrob. Sve lepo sjedinite, a zatim umutite belanca sa stevijom u prahu. Pomešajte obe smese, pa lagano sjedinite. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 15 minuta. 

U posudi pomešajte svež sir, jogurt i zaslađivač po želji (3-4 kapi). Dobro sjedinite štapnim mikserom, a možete i u blenderu. Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. Zatim ga istopite na pari, pa dodajte u fil. Sve lepo promešajte. Na kraju dodajte čija semenke i opet promešajte.

Isecite koru na 2 jednaka dela, pa jednu koru stavite u kalup. Sipajte fil preko i poravnajte, a zatim stavite i drugu koru. Ohladite u frižideru pola sata i služite. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROZE OKTOBAR, ŠTITNA ŽLEZDA, TRBUŠNA AORTA: Besplatno pregledano više od 5.000 građana