KREMASTA TIRAMISU TORTA: Brzi desert od piškota i kremastog fila jedan je od najomiljenijih na svetu

Novosti online

29. 05. 2024. u 15:00

Božanstvena tiramisu torta, bez previše utrošenog vremena.

КРЕМАСТА ТИРАМИСУ ТОРТА: Брзи десерт од пишкота и кремастог фила један је од најомиљенијих на свету

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja, odvojena belanca i žumanca
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 šolje jake crne kafe, ohlađene

Krem:

  • 1 šolja sira maskarpone
  • 1 šolja slatke pavlake
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Posipanje:

  • Kakao prašak

Priprema:

Umutiti belanca dok ne postanu čvrsta, postepeno dodavati šećer. Dodati žumanca i mutiti.

Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo, pa polako mešati. Na kraju dodati ohlađenu kafu i nežno sjediniti smesu.

Peći u kalupu za tortu na 180 °C oko 25-30 minuta.

Umutiti maskarpone, slatku pavlaku, šećer i vanilu dok ne postane kremasto.

Ohlađeni biskvit preseći na dva dela. Natopiti donji deo kafom, premazati polovinom krema, staviti drugi deo biskvita, ponovno natopiti kafom i preliti ostatkom krema.

Posuti kolač kakao praškom.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti