KOLAČ SA BRESKVAMA: Lagana poslastica koja se ne peče i pravi je izbor za tople dane

Новости онлине

07. 06. 2024. u 11:00

Kremast i osvežavajući, ovaj kolač sa breskvama treba dobro da se ohladi. Pravi se sa slatkom pavlakom i breskvama. Sočan je i lagan.

КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 srednje breskve, seckane
  • sok od 1/2 limuna
  • 95 g šećera
  • 8 graham krekera
  • 200 g slanih pereca
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • prstohvat soli
  • 6 kašika putera, rastopljenog
  • 90 ml slatke pavlake
  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 30 g grčkog jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 2 srednje breskve za ukrašavanje
  • 2 kašike meda, za ukrašavanje

Priprema:

U malom loncu na srednjoj vatri kuvajte breskve, limunov sok i 2 kašike šećera, često mešajući, dok breskve ne počnu da se razgrađuju, ali zadrže oblik i tečnost postane poput sirupa, 5 do 10 minuta, u zavisnosti od toga koliko su zrele. Ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu, izmrvite krekere i perece, i prebacite u srednju posudu. Dodajte cimet, veliki prstohvat soli i dve kašike šećera i promešajte da se sjedine. Dodajte puter i dobro izmešajte. Utisnite patišpanj u pleh. Ostavite u frižideru dok ne završite fil. Mikserom umutite slatku pavlaku. Prebacite u drugu posudu. U istoj posudi za mućenje slatke pavlake, umutite krem sir i jogurt dok ne postanu glatki. Dodajte preostali šećer i mutite dok se ne sjedine. Dodajte vanilin šećer i prstohvat soli i umutite, a potom sve umutite sa šlagom, dok se ne sjedini. Umešajte i kuvane breskve.

Sipajte fil preko patišpanja u ravnomernom sloju. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider dok se dobro ne ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Servirajte kolač sa breskvama i medom.

(stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub