NEODOLJIVO KREMASTO SAVRŠENSTVO: Kolač sa najmekšom koricom, čizkejk filom i višnjama (VIDEO)

Novosti online

14. 06. 2024. u 11:00

Kada vam se jede kolač sa višnjama, onda isprobajte ovaj recept. Ovo je najlakši način da napravite koru, a fil je predobar.

НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Колач са најмекшом корицом, чизкејк филом и вишњама (ВИДЕО)

Foto; Printskrin Jutjub/ Vkusnый ugolok

Sastojci:

4 jajeta

2 kašike šećera
prstohvat soli 
180 g brašna 
400 ml mleka 
30 g putera 
Za fil:
350 g krem sira 
100 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake 
višnje ili bobičasto voće

Recept za lagani kolač sa višnjama i čizkejk filom: 

Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli, pa sipajte mleko i istopljeni puter. Sve lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Dobijenu smesu sipajte u pleh koji ste obložili pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 25 minuta. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa sipajte slatku pavlaku. Nastavite da mutite dok ne dobijete gust fil. Premažite koru dobijenim čizkejk filom, pa poređajte višnje ili bobičasto voće. Urolajte i presecite na 2 jednaka dela. Pospite šećerom u prahu. 

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?