NAPRAVITE ČUVENI BAVARSKI KREM: Odvešće vas direktno na Evropsko prvenstvo, ovaj neodoljivi desert možete jesti dok uživate u fudbalu

Novosti online

25. 06. 2024. u 17:30

Bavarski krem jednostavno je napraviti, a neverovatno je ukusan desert!

НАПРАВИТЕ ЧУВЕНИ БАВАРСКИ КРЕМ: Одвешће вас директно на Европско првенство, овај неодољиви десерт можете јести док уживате у фудбалу

Foto Shutterstock

Kremasta, svilenkasto glatka tekstura koja se topi u ustima sa svakim zalogajem, a može se povezati s prelivima različitih ukusa, voćem ili raznim dodacima. Savršena je ako želite imati dašak Evropskog prvenstva na vašem stolu. Uživajte!

Sastojci:

  • 5 kašičica želatina u prahu
  • 75 g vode
  • 480 ml mleka
  • 4 žumanca
  • 100 g šećera
  • ¼ kašičice soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 50 g maslaca
  • 360 ml slatke pavlake

Priprema:

Stavite vodu u malu posudu. Sipajte želatin u prahu u vodu i promešajte. Ostavite sa strane dok kuvate krem. U lonac stavite mleko i zagrejte na srednjoj/srednje jakoj vatri dok  mleko ne počne kipiti. Povremeno mešajte kako mleko ne bi zagorelo.

U činiju stavite žumanca, šećer, so i vanilu. Dobro umutite dok žumanca ne postanu glatka i počnu bledeti. Nakon što se zagreje, sklonite mleko sa ringle. Polako ulivajte pola toplog mleka u smesu od jaja i neprestano mešajte.

Kada otprilike polovinu mleka sjedinite sa smesom od jaja, još jednom sve zajedno umutite da se žumanca dobro umešaju te ulijte smesu u lonac s preostalim mlekom. Dobro umutiti da se sjedini.

Smanjite vatru i vratite lonac na ringlu da se krema skuva uz stalno mešanje. Kuvajte dok se ne zgusne. Kada je krem gotov, sklonite je s vatre i dodajte maslac i nabujali želatin pa mešajte dok se oboje potpuno ne otope u kremu. Ulijte krem kroz sito u veliku činiju.

Pustite da se krem ohladi na sobnoj temperaturi. Ne stavljajte je u frižider u ovoj fazi jer ne želite da se želatin u kremu stegne. Povremeno promešajte krem kako biste bili sigurni da se ravnomerno hladi. Dok se krem hladi, pripremite kalupe. Ovaj recept je za 7-8 činijica bavarskog krema. Lagano premažite maslacem kalupe. Ostavite sa strane dok krem ne bude gotov.

Kad se krem ohladi na gotovo sobnu temperaturu, počnite mutiti slatku pavlaku za šlag. Dodajte otprilike četvrtinu šlaga u krem sobne temperature. Umešajte ga, a zatim dodajte ostatak šlaga i lagano ga mešajte dok više ne bude belih mrlja u smesi. Smesu ulijte u pripremljene kalupe i prekrijte plastičnom folijom. Stavite u frižider da se ohladi najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Poslužite je samu ili s umakom i voćem po želji. Prijatno!

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!