ŠVARCVALD ČIZKEJK: Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane
Ako volite Švarcvald i čizkejk, ovu tortu ćete obožavati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 2 jaja sobne temperature
- 175 ml mlakog mleka
- 100 ml ulja
- 200 g šećera
- 175 g brašna
- 20 g kakaoa za kuvanje
- 1 kasičice sode bikarbone
- 1 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice vanilinog šećera
- prstohvat soli
Za čizkejk fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g kajmaka
- 100 g prah šećera
- kesica želatina
Za voćni fil:
- 400 g višanja
- 7 kašika šećera
- puding od vanile
- 200 ml vode
Za ganaž
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
U jednoj posudi jaja sobne temperature kratko ručno umutite sa mlakim mlekom i 100 ml ulja, pa dodajte šećer. Zasebno pomešajte brašno, kakao za kuvanje, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Pomešajte suve i tečne sastojke i ručno sjedinite samo toliko, da se sastojci spoje. Sipajte ključalu vodu i ponovo promešajte. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte kajmak pomešan sa prah šećerom uz lagano mešanje. Želatin potopite u hladnu vodu, pa kad odstoji, otopite na laganoj vatri. Sjedinite želatin sa filom. Zakuvajte višnje, šećer i 100 ml vode, oko 5 minuta. U ostatak vode razmutite puding i skuvajte. Zatim pustite da se puding prohladi. Ređajte koru, polovinu čizkejk fila, fil sa višnjama, drugu polovinu čizkejk fila i drugi deo kore. Zasebno umutite slatku pavlaku sa čokoladom, da dobijete ganaž. Prelijte ganaž preko torte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠEHEREZADA TORTA: Neverovatno je kremasta i ukusna, a pravi se za 20 minuta
10. 07. 2024. u 18:00

MARKIZA TORTA: Zovu je kraljicom svih poslastica, a kremastija ne postoji
09. 07. 2024. u 12:22

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)