ŠVARCVALD ČIZKEJK: Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane
Ako volite Švarcvald i čizkejk, ovu tortu ćete obožavati.
Sastojci:
Za koru:
- 2 jaja sobne temperature
- 175 ml mlakog mleka
- 100 ml ulja
- 200 g šećera
- 175 g brašna
- 20 g kakaoa za kuvanje
- 1 kasičice sode bikarbone
- 1 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice vanilinog šećera
- prstohvat soli
Za čizkejk fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g kajmaka
- 100 g prah šećera
- kesica želatina
Za voćni fil:
- 400 g višanja
- 7 kašika šećera
- puding od vanile
- 200 ml vode
Za ganaž
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
U jednoj posudi jaja sobne temperature kratko ručno umutite sa mlakim mlekom i 100 ml ulja, pa dodajte šećer. Zasebno pomešajte brašno, kakao za kuvanje, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Pomešajte suve i tečne sastojke i ručno sjedinite samo toliko, da se sastojci spoje. Sipajte ključalu vodu i ponovo promešajte. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte kajmak pomešan sa prah šećerom uz lagano mešanje. Želatin potopite u hladnu vodu, pa kad odstoji, otopite na laganoj vatri. Sjedinite želatin sa filom. Zakuvajte višnje, šećer i 100 ml vode, oko 5 minuta. U ostatak vode razmutite puding i skuvajte. Zatim pustite da se puding prohladi. Ređajte koru, polovinu čizkejk fila, fil sa višnjama, drugu polovinu čizkejk fila i drugi deo kore. Zasebno umutite slatku pavlaku sa čokoladom, da dobijete ganaž. Prelijte ganaž preko torte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠEHEREZADA TORTA: Neverovatno je kremasta i ukusna, a pravi se za 20 minuta
10. 07. 2024. u 18:00
MARKIZA TORTA: Zovu je kraljicom svih poslastica, a kremastija ne postoji
09. 07. 2024. u 12:22
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)