ČOKOLADNE KUGLICE: Napravite ovu čokoladnu poslasticu božanstvenog ukusa
Čokoladne kuglice omiljena su slatka poslastica i mladima i starima, a ako im dodate kafu i rum, postaju prava poslastica puna ukusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g crne čokolade,
- 3 kašike putera,
- 2 žumanca,
- 2 kašike espresa,
- kašika ruma
Priprema:
Polovinu čokolade otopite na pari. Sklonite sa ringle, dodajte puter, pa umešajte žumanca, espreso i rum. Dobro promešati, sačekati da se smesa malo ohladi, a zatim smesu prebaciti u frižider. Posle sat vremena od smese pravite obične loptice i stavljajte ih na papir za pečenje, pa ih vratite u frižider na još sat vremena.
Preostalu čokoladu otopite na pari, sklonite je sa vatre i sačekajte 10-ak minuta pre nego što počnete da umačete kuglice. Umočite ih, stavite na papir za pečenje i vratite u frižider.
(24sata.hr)
Preporučujemo

NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
06. 10. 2024. u 14:00

POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

OTKRIVENA PODZEMNA SOBA U UKRAJINI: Bila zatrpana 300 godina - čemu je služila? (FOTO)
SKRIVENA ispod zamka u istorijskom gradu Galiču, u zapadnoj Ukrajini, misteriozna soba bila je zatrpana zemljom i otpadom poslednjih 300 godina, a sada je napokon oktrivena.
02. 06. 2025. u 10:54
Komentari (0)