ČOKOLADNE KUGLICE: Napravite ovu čokoladnu poslasticu božanstvenog ukusa
Čokoladne kuglice omiljena su slatka poslastica i mladima i starima, a ako im dodate kafu i rum, postaju prava poslastica puna ukusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g crne čokolade,
- 3 kašike putera,
- 2 žumanca,
- 2 kašike espresa,
- kašika ruma
Priprema:
Polovinu čokolade otopite na pari. Sklonite sa ringle, dodajte puter, pa umešajte žumanca, espreso i rum. Dobro promešati, sačekati da se smesa malo ohladi, a zatim smesu prebaciti u frižider. Posle sat vremena od smese pravite obične loptice i stavljajte ih na papir za pečenje, pa ih vratite u frižider na još sat vremena.
Preostalu čokoladu otopite na pari, sklonite je sa vatre i sačekajte 10-ak minuta pre nego što počnete da umačete kuglice. Umočite ih, stavite na papir za pečenje i vratite u frižider.
(24sata.hr)
Preporučujemo

NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
06. 10. 2024. u 14:00

POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

BRIŽIT DOKAZUJE DA JE ŽENSKO Prvi put u javnosti! Dokazi i VIZUELNI, fotografije iz trudnoće: "Zaista uznemirujuće..."
"ZAISTA je uznemirujuće pomisliti da morate da se izložite na ovakav način i dokazujete nešto što bi trebalo da bude očigledno."
21. 09. 2025. u 13:40
Komentari (0)