SLATKI KUGLOF OD BUNDEVE I ŠARGAREPE: Pravi jesenski desert za uživanje uz šolju nekog toplog napitka
Zbog elegantnog izgleda i brojnih mogućnosti za kombinovanje sastojaka, kuglof je jedan od najlepših kolača.

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Može da se jede kao poslastica, užina, slatki doručak, a postoje i slane varijante. Na prvi pogled deluje da je ovaj biskvit jednostavno napraviti, ali je ipak potrebno malo kulinarske veštine da bi bio vazdušast i mekan.
Sastojci:
- 200 g rendane bundeve
- 140 g rendane šargarepe
- 230 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 70 g seckane čokolade za kuvanje
- 50 g mlevenih pečenih lešnika
- 50 ml soka od pomorandže
- 100 ml ulja
- 50 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 1 pomorandže
- 1 prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Bundevu i šargarepu oljuštite i sitno izrendajte. Dodajte cela jaja, so, šećer i vanilin šećer i mikserom penasto umutite. Dodajte rendanu koru i sok od pomorandže, ulje, mleko, lešnike i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mikserom sjedinite u glatku smesu. Kašikom umešajte šargarepu i bundevu, dodajte seckanu čokoladu. Kalup za kuglof podmažite puterom i pospite brašnom. Sipajte smesu za kuglof i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45-50 minuta. Kada ga izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi 15 minuta u modli, pa izvadite kolač. Ohlađen možete posuti šećerom u prahu. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PUDING OD HLEBA: Napravite jedinstveni puding koji će vas oboriti s nogu
09. 10. 2024. u 11:09

ISPROBAJTE RECEPT ZA DOMAĆE BUHTLE: Nakon serviranja će nestati u tren oka
08. 10. 2024. u 15:00

ČOKOLADNE KUGLICE: Napravite ovu čokoladnu poslasticu božanstvenog ukusa
07. 10. 2024. u 20:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)