SLATKI KUGLOF OD BUNDEVE I ŠARGAREPE: Pravi jesenski desert za uživanje uz šolju nekog toplog napitka
Zbog elegantnog izgleda i brojnih mogućnosti za kombinovanje sastojaka, kuglof je jedan od najlepših kolača.

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Može da se jede kao poslastica, užina, slatki doručak, a postoje i slane varijante. Na prvi pogled deluje da je ovaj biskvit jednostavno napraviti, ali je ipak potrebno malo kulinarske veštine da bi bio vazdušast i mekan.
Sastojci:
- 200 g rendane bundeve
- 140 g rendane šargarepe
- 230 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 70 g seckane čokolade za kuvanje
- 50 g mlevenih pečenih lešnika
- 50 ml soka od pomorandže
- 100 ml ulja
- 50 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 1 pomorandže
- 1 prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Bundevu i šargarepu oljuštite i sitno izrendajte. Dodajte cela jaja, so, šećer i vanilin šećer i mikserom penasto umutite. Dodajte rendanu koru i sok od pomorandže, ulje, mleko, lešnike i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mikserom sjedinite u glatku smesu. Kašikom umešajte šargarepu i bundevu, dodajte seckanu čokoladu. Kalup za kuglof podmažite puterom i pospite brašnom. Sipajte smesu za kuglof i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45-50 minuta. Kada ga izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi 15 minuta u modli, pa izvadite kolač. Ohlađen možete posuti šećerom u prahu. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PUDING OD HLEBA: Napravite jedinstveni puding koji će vas oboriti s nogu
09. 10. 2024. u 11:09

ISPROBAJTE RECEPT ZA DOMAĆE BUHTLE: Nakon serviranja će nestati u tren oka
08. 10. 2024. u 15:00

ČOKOLADNE KUGLICE: Napravite ovu čokoladnu poslasticu božanstvenog ukusa
07. 10. 2024. u 20:00

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

UMRO ROĐENI BRAT VIKI MILjKOVIĆ: Bolest ga odnela u 47. godini, tragedija u porodici pevačice
NAKON kraće bolesti preminuo je rođeni brat Viki Miljković Vladica Miljković u 47. godini.
28. 03. 2025. u 11:35
Komentari (0)