RECEPT ZA NAJSOČNIJU BAKLAVU SA PISTAĆIMA: Ovakvu do sada niste jeli
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
Sastojci:
- 800 g kora za baklavu
- 300 g mlevenih oraha
- 150 g mlevenih pistaća
- 4 kašike griza
- 4 kašike šećera
- 150 ml ulja za premazivanje kora
- 150 g šećera za posipanje kora
- 150 ml ulja
- 150 g maslaca za zalivanje baklave
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. 800 ml vode pomešajte sa 800 g šećera. Kuvajte oko 20 minuta pa pred kraj sipajte sok od limuna. Pustite da se ohladi. Pleh obložite papirom za pečenje. Izrežite kore na veličinu pleha. Pomešajte orahe, pistaće, griz i šećer. Poređajte 3 kore premazane uljem i šećerom. Četvrtu pospite mešavinom pistaća, pa petu šećerom i uljem, šestu mešavinom. Jednu koru ostavite sa strane. Isecite baklavu po želji. Ulje zagrejte sa maslacem pa prelijte preko sečene baklave. Odvojenom korom prekrijte baklavu. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Temperaturu smanjite na 180 stepeni, a na samom kraju vratite na 220. Skinite dodatnu koru pa prelijte baklavu hladnim šerbetom. Ostavite da se prohladi. Dekorišite mlevenim pistaćima. Prijatno!
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DUNAVSKI TALASI: Recept za sočni kolač koji uspešno odoleva trendovima
14. 11. 2024. u 16:00
NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
06. 10. 2024. u 14:00
RAMA ŽESTOKO UDARIO NA SRBIJU ZBOG KOSOVA: Izneo drastičan predlog posle blamaže lažne države u Briselu
PREMIJER Albanije Edi Rama izjavio je da tzv. Kosovo treba da zamrzne dijalog sa Srbijom bez roka i da teži normalizaciji odnosa sa njom kroz bilateralni dijalog sa Evropskom unijom, kao i da teret krivice za degradaciju tog procesa mora da padne na Srbiju.
20. 12. 2024. u 15:17
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
TRAMP IMA NOVU FRIZURU: Mreže se usijale od komentara (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zbog jednog snimka postao je tema brojnih rasprava. Na X-u (bivšri Tviter) se, naime, pojavio snimak koja ga prikazuje sa novom frizurom.
19. 12. 2024. u 08:37 >> 19:03
Komentari (0)