RECEPT ZA NAJKREMASTIJU TORTU NA SVETU: Idealna je za sve koji vole slatko, a nemaju mnogo vremena za kuvanje

Новости онлине

29. 11. 2024. u 18:46

Kremasta tekstura i bogat ukus učiniće je omiljenom poslasticom na svakoj trpezi. Sa nekoliko jednostavnih sastojaka i minimalnim trudom, stvorićete pravu poslasticu koja oduševljava svakim zalogajem!

РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈУ ТОРТУ НА СВЕТУ: Идеална је за све који воле слатко, а немају много времена за кување

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 
  • 2 limuna
  • Jaja 2 kom
  • šećer 150 g
  • Skrob 4 supene kašike
  • Mleko 300 ml
  • Jaja 6 kom
  • Prstohvat soli
  • Šećer 7 supenih kašika
  • Brašno 160 
  • Maslac 120 g
  • Mleko 50 ml
  • Šećer u prahu 1 supena kašika
  • Kokosove pahuljice
  • Bela čokolada

Priprema:

Izrendajte na sitno koru sa dva limuna, zatim ih presecite po pola i iscedite da dobijete dosta limunovog soka koji ćete procediti od pulpe. Zatim u lonac sipajte jaja i šećer i dobro umešajte. Dodajte skrob, pa dobro sjedinite. Dodajte mleko, umešajte, zatim sipajte limunov sok, umešajte i stavite na tihu vatru. Mešajte sve dok se ne zgusne i ne postane žuta krema, koju ćete presuti u posudu u kojoj će se hladiti.
Razbijte 6 jaja, ali tako da žumanca odvajate u jednu, a belanca u drugu činiju. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli i počnite da mutite mikserom, a usput postepeno dodajte šećer. Kada se zgusne bela pena dodajte žumanca, ali tako da ih mikserom sjedinjujete sa belancima jedno po jedno. Kada se smesa zgusne dodajte brašno i sjedinite. Potom dodajte rendanu koricu limuna i  dobro umešajte. Sipajte u okrugli pleh ili kalup i ubacite u rernu da se peče oko 30-35 minuta na 180 stepeni.
U ohlađenu kremu dodajte puter i dobro izmiksujte. Pečeni biskvit podelite vodoravno na tri jednaka dela i svaki premažite prethodno napravljenim premazom od mleka i šećera u prahu. 
Prvu trećinu premažite kremom, poklopite drugom trećinom, ponovo namažite sloj kreme, pa preklopite trećom trećinom i najzad ponovo premažite odozgo kremom. Neka se ohladi u frižideru zatim premažite tortu u celini preostalim delom kreme i po stranama pospite kokosovim pahuljicama, dok ćete odozgo narendati na krupno belu čokoladu.
Možete poslužiti tortu. Prijatno!

(glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

BTC na manje od 5% od istorijskog maksimuma dok pretprodaja BTC Bull Token-a ulazi u poslednje dane