RECEPT ZA NAJKREMASTIJU TORTU NA SVETU: Idealna je za sve koji vole slatko, a nemaju mnogo vremena za kuvanje
Kremasta tekstura i bogat ukus učiniće je omiljenom poslasticom na svakoj trpezi. Sa nekoliko jednostavnih sastojaka i minimalnim trudom, stvorićete pravu poslasticu koja oduševljava svakim zalogajem!

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 limuna
- Jaja 2 kom
- šećer 150 g
- Skrob 4 supene kašike
- Mleko 300 ml
- Jaja 6 kom
- Prstohvat soli
- Šećer 7 supenih kašika
- Brašno 160
- Maslac 120 g
- Mleko 50 ml
- Šećer u prahu 1 supena kašika
- Kokosove pahuljice
- Bela čokolada
Priprema:
Izrendajte na sitno koru sa dva limuna, zatim ih presecite po pola i iscedite da dobijete dosta limunovog soka koji ćete procediti od pulpe. Zatim u lonac sipajte jaja i šećer i dobro umešajte. Dodajte skrob, pa dobro sjedinite. Dodajte mleko, umešajte, zatim sipajte limunov sok, umešajte i stavite na tihu vatru. Mešajte sve dok se ne zgusne i ne postane žuta krema, koju ćete presuti u posudu u kojoj će se hladiti.
Razbijte 6 jaja, ali tako da žumanca odvajate u jednu, a belanca u drugu činiju. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli i počnite da mutite mikserom, a usput postepeno dodajte šećer. Kada se zgusne bela pena dodajte žumanca, ali tako da ih mikserom sjedinjujete sa belancima jedno po jedno. Kada se smesa zgusne dodajte brašno i sjedinite. Potom dodajte rendanu koricu limuna i dobro umešajte. Sipajte u okrugli pleh ili kalup i ubacite u rernu da se peče oko 30-35 minuta na 180 stepeni.
U ohlađenu kremu dodajte puter i dobro izmiksujte. Pečeni biskvit podelite vodoravno na tri jednaka dela i svaki premažite prethodno napravljenim premazom od mleka i šećera u prahu.
Prvu trećinu premažite kremom, poklopite drugom trećinom, ponovo namažite sloj kreme, pa preklopite trećom trećinom i najzad ponovo premažite odozgo kremom. Neka se ohladi u frižideru zatim premažite tortu u celini preostalim delom kreme i po stranama pospite kokosovim pahuljicama, dok ćete odozgo narendati na krupno belu čokoladu.
Možete poslužiti tortu. Prijatno!
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT ZA ČUVENU NAJLON TORTU: Poslastica koja uvek uspe (VIDEO)
26. 11. 2024. u 17:00

MEDENA TORTA: Ukoliko niste isprobali recept, sada je pravi čas (VIDEO)
25. 11. 2024. u 17:00

RECEPT ZA ČIZKEJK: Omiljena torta od 3 sloja, topi se u ustima
18. 11. 2024. u 17:00

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

IZAŠAO SEVERININ "FILM", ARSEN POSLAO ŠKAKLjIVU PONUDU: "Koleginice, čuo sam da imate neki film... Mogu ja muziku da vam uradim?"
PEVAČICA Severina Vučković je tokom karijere prošla kroz mnoge uspone i padove, a i danas se prepričava njena anegdota sa legendarnim kantautorom Arsenom Dedićem.
09. 03. 2025. u 18:32
Komentari (0)