POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
Kolači koji će ukrasiti svaku svečanu trpezu, po receptu bez mane.
Sastojci:
Za koru:
- 220 g brašna
- 10 kašika šećera
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 2 pune kašike kakaoa
Za fil:
- 520 ml sojinog mleka
- 220 g šećera
- 2 vanilina šećera
- 3 kašike gustina
- 3 kašike brašna
- 260 g margarina
Za glazuru:
- 120 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- kokos za valjanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kiselu vodu, ulje i kakao. Pomešajte žicom za mućenje pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom pa pecite 15 minuta. Napravite još jednu koru. Nakon što se prohlade čašom izvadite 48 krugova. Pomešajte mleko sa šećerima pa pustite da provri. Dodajte ostatak mleka pa umutite brašno i gustin, pa dodajte u vrelo mleko. Nakon što se prohladi pomešajte ga sa umućenim margarinom. Filujte kape sa pripremljenim filom. Stavite kašičicu fila na jedan krug pa preklopite sa drugim. Premažite filom sa bočne strane pa valjajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite pa sipajte po kašičicu na svaku kapu. Pustite da se prohlade.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I ORASIMA: Odlična poslastica za posne dane (VIDEO)
20. 12. 2024. u 13:00
ČOKOLADNI BRAUNI: Fenomenalni slatkiš, oduševiće i one izbirljive
14. 12. 2024. u 15:00
ŽESTOK ODGOVOR SLOVAČKE NA POTEZ ZELENSKOG: Hitno se oglasio Fico, sprema drastičnu meru za Ukrajince (VIDEO)
PREMIJER Slovačke Robert Fico zapretio je večeras da je njegova stranka Smer-SD ("Smer — socijaldemokratija“) spremna da podrži smanjenje pomoći Ukrajincima koji se nalaze na teritoriji Slovačke kao odgovor na obustavu tranzita gasa od strane Kijeva.
02. 01. 2025. u 18:26
PUTIN SPREMAN ZA NOVI RAT? Tajni dokumenti otkrivaju detaljan spisak meta
RUSKA vojska pripremila je detaljan spisak ciljeva za potencijalni rat s Japanom i Južnom Korejom koji uključuje nuklearne elektrane i drugu civilnu infrastrukturu, prema tajnim dosijeima iz 2013. i 2014. godine, u koje je imao uvid "Financial Times".
02. 01. 2025. u 19:42
KAKO DANAS IZGLEDA TITOV SIN: U penziju otišao kao hrvatski diplomata, živi van očiju javnosti, a ćerka je njegovo najveće bogatstvo (FOTO)
ALEKSANDAR Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, nakon završetka svoje uspešne diplomatske karijere proveo je poslednjih deset godina uglavnom daleko od očiju javnosti.
02. 01. 2025. u 17:07
Komentari (0)