SLATKE SUSAM KUGLICE: Ovakav recept još niste probali

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 16:00

Pre nego što ih poslužite, kolačiće stavite u frižider da se dobro stegnu.

СЛАТКЕ СУСАМ КУГЛИЦЕ: Овакав рецепт још нисте пробали

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  120 g maslaca ili margarina 
  •  4 kašike meda 
  •  5 kašika šećera 
  •  100 g čokolade 
  •  100 g mlevenog keksa 
  •  100 g mlevenih oraha 
  •  200 g susama

Priprema:

1. Susam kratko propržiti u suvoj šerpi (ne sme da izgori). U drugoj šerpi sjediniti med, margarin, izlomljenu čokoladu i šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom skloniti s ringle, pa dodati prženi susam, mleveni keks i orahe i dobro izmešati.

2. Od pripremljene smese praviti kuglice i ostaviti ih u frižideru da se pre služenja stegnu.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLAVOBOLJA ZA MITROVIĆA I AL HILAL: Duga, duga pauza!