BEZ PEČENJA, A UKUSNE: Čoko kuglice
Male, slatke, čokoladne. Prste da poližete!

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 12 kašika mlevenog keksa
- 3 kašike prah šećera
- 3 kašike kakaoa ili čokolade u prahu
- 3 kašike hladnog mleka
- 80-90 g margarina
Po želji:
- 2 kašike mlevenih oraha, badema, lešnika, dekorativne mrvice za ukrašavanje
Za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte keks, prah šećer i kakao (ili čokoladu u prahu) tako da se sve sjedini. Zatim dodajte margarin narezan na tanke ploške i mleko. Smesu pomešajte i nastavite da mesite rukama dok ne počne da se povezuje. Dodajte orahe, bademe ili lešnike, po želji. Zatim odvajajte po malo smese i probajte da formirate kuglicu. Ako se „raspada“ dodajte još jednu kašiku mleka ili margarina. Oblikujte rukama kuglice i slažite ih u činiju. Ostavite ih pola sata u frižideru, da se malo stegnu. Napravite glazuru tako što ćete crnu čokoladu i ulje staviti da se otope na pari, povremeno mešajući. Kašičicom spuštajte kuglice u glazuru i stavite ih na tacnu da se glazura stegne.
Preporučujemo

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

BILI KAO BRAĆA TRIDESET GODINA: Dejo pocepao sliku s njim - nekadašnji reprezentativac otkrio razloge svađe
LEGENDARNI fudbaler Dejan Savićević pre nekoliko godina pocepao je fotografiju sa nekadašnjim saigračem i velikim prijateljem Brankom Brnovićem.
11. 05. 2025. u 10:29
Komentari (0)