BEZ PEČENJA, A UKUSNE: Čoko kuglice

Новости онлине

19. 04. 2025. u 11:30

Male, slatke, čokoladne. Prste da poližete!

БЕЗ ПЕЧЕЊА, А УКУСНЕ: Чоко куглице

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 12 kašika mlevenog keksa

- 3 kašike prah šećera

- 3 kašike kakaoa ili čokolade u prahu

- 3 kašike hladnog mleka

- 80-90 g margarina

Po želji:

- 2 kašike mlevenih oraha, badema, lešnika, dekorativne mrvice za ukrašavanje

Za glazuru:

- 150 g crne čokolade

- 3 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte keks, prah šećer i kakao (ili čokoladu u prahu) tako da se sve sjedini. Zatim dodajte margarin narezan na tanke ploške i mleko. Smesu pomešajte i nastavite da mesite rukama dok ne počne da se povezuje. Dodajte orahe, bademe ili lešnike, po želji. Zatim odvajajte po malo smese i probajte da formirate kuglicu. Ako se „raspada“ dodajte još jednu kašiku mleka ili margarina. Oblikujte rukama kuglice i slažite ih u činiju. Ostavite ih pola sata u frižideru, da se malo stegnu. Napravite glazuru tako što ćete crnu čokoladu i ulje staviti da se otope na pari, povremeno mešajući. Kašičicom spuštajte kuglice u glazuru i stavite ih na tacnu da se glazura stegne.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL: Studenti blokaderi traže da se puste teroristi