RAZBARUŠENA POSLASTICA SA KOKOSOM: Čupavci, kolači našeg detinjstva

Новости онлине

21. 04. 2025. u 07:00

Ukoliko volite kokos, ovo su pravi kolači za vas, jer ga ima baš svud po njima!

РАЗБАРУШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА КОКОСОМ: Чупавци, колачи нашег детињства

Foto Shutterstock

Potrebno je 

za biskvit:

- 4 jajeta

- 250 g šećera

- 250 g brašna

- 5 g rum šećera

- 1 dl mleka

- 1 dl ulja

- kesica praška za pecivo

- prstohvat soli

Za fil:

- 2,5 dl mleka

- 200 g crne čokolade

- 4 kašike šećera

- 150 g maslaca

- rum, po želji

Još:

- kokosovo brašno za „valjanje“

Priprema:

U dublju činiju stavite jaja i šećer, pa mutite mikserom sve dok se smesa ne udvostruči. Zatim umešajte ulje i mleko, dodajte suve sastojke (brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo) i mešajte dok se svi sastojci ne povežu u glatku smesu. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Proverite čačkalicom da li je pečeno. U međuvremenu napravite čokoladni fil u koji ćete umakati kolač. U šerpicu stavite mleko, šećer, maslac i čokoladu, pa zagrejte do tačke ključanja, povremeno mešajući. Još topao bisvit isecite na kocke, svaki komadić umačite u topao fil, pa uvaljajte u kokosovo brašno. Veoma je važno da i biskvit i fil budu topli, jer će tako kolač upiti više fila i postati sočniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGI U ŠOKU: Novi papa, Lav XIV, igra tenis - snimljen i za koga navija! (VIDEO)