RAZBARUŠENA POSLASTICA SA KOKOSOM: Čupavci, kolači našeg detinjstva
Ukoliko volite kokos, ovo su pravi kolači za vas, jer ga ima baš svud po njima!

Foto Shutterstock
Potrebno je
za biskvit:
- 4 jajeta
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 5 g rum šećera
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
Za fil:
- 2,5 dl mleka
- 200 g crne čokolade
- 4 kašike šećera
- 150 g maslaca
- rum, po želji
Još:
- kokosovo brašno za „valjanje“
Priprema:
U dublju činiju stavite jaja i šećer, pa mutite mikserom sve dok se smesa ne udvostruči. Zatim umešajte ulje i mleko, dodajte suve sastojke (brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo) i mešajte dok se svi sastojci ne povežu u glatku smesu. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Proverite čačkalicom da li je pečeno. U međuvremenu napravite čokoladni fil u koji ćete umakati kolač. U šerpicu stavite mleko, šećer, maslac i čokoladu, pa zagrejte do tačke ključanja, povremeno mešajući. Još topao bisvit isecite na kocke, svaki komadić umačite u topao fil, pa uvaljajte u kokosovo brašno. Veoma je važno da i biskvit i fil budu topli, jer će tako kolač upiti više fila i postati sočniji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)