SA MEDOM I BADEMIMA: Limun mafini

Bojana Jovanović

22. 05. 2025. u 15:20

Mekani, slatki, osvežavajući, ovi kolači savršen su izbor za doručak ili užinu, ali i kao desert.

СА МЕДОМ И БАДЕМИМА: Лимун мафини

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 2 jajeta

- 125 g brašna

- 125 g mlevenih badema

- 2 kašike jogurta

- kašika soka od limuna

- 140 g meda

- šolja brusnica

- kašičica sode bikarbone

- narendana korica limuna

Odvojite belanca od žumanaca. Stavite med da se greje u šerpici. Počnite mikserom da mutite belanca, a kada med dostigne oko 115 stepeni sipajte ga u tankom mlazu u belanca, uz neprestano mućenje. Umutite žumanca sa narendanom limunovom korom, sokom od limuna i jogurtom, dodajte sodu bikarbonu, brašno i bademe, promešajte pa, uz miksovanje, dodajte dve kašike umućenih belanaca. Zatim sve to izručite u ostatak belanaca i lagano sjedinite, pa umešajte brusnice.

Ovako dobijenu smesu rasporedite u kalupe za mafine i pecite ih u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 20-25 minuta. Izvadite mafine iz rerne i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta u kalupima, pa ih izvadite i poslužite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVENO! Ovo je sudsko-medicinsko veštačenje utvrdilo povodom jezive tuče u kojoj su košarkaši Partizana teško povredili jednog muškarca