SA MEDOM I BADEMIMA: Limun mafini
Mekani, slatki, osvežavajući, ovi kolači savršen su izbor za doručak ili užinu, ali i kao desert.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 125 g brašna
- 125 g mlevenih badema
- 2 kašike jogurta
- kašika soka od limuna
- 140 g meda
- šolja brusnica
- kašičica sode bikarbone
- narendana korica limuna
Odvojite belanca od žumanaca. Stavite med da se greje u šerpici. Počnite mikserom da mutite belanca, a kada med dostigne oko 115 stepeni sipajte ga u tankom mlazu u belanca, uz neprestano mućenje. Umutite žumanca sa narendanom limunovom korom, sokom od limuna i jogurtom, dodajte sodu bikarbonu, brašno i bademe, promešajte pa, uz miksovanje, dodajte dve kašike umućenih belanaca. Zatim sve to izručite u ostatak belanaca i lagano sjedinite, pa umešajte brusnice.
Ovako dobijenu smesu rasporedite u kalupe za mafine i pecite ih u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 20-25 minuta. Izvadite mafine iz rerne i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta u kalupima, pa ih izvadite i poslužite.

"MEĐUNARODNE GRANICE SE NE SMEJU MENjATI SILOM" Licemerna izjava evropskih lidera - gospodo, a šta je sa Srbijom?!
GRUPA evropskih lidera poručila je danas, nakon samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina na Aljasci, da će nastaviti da podržava Ukrajinu koja, kako ističu, mora da dobije čvrste bezbednosne garancije i jedina može da odlučuje o svojoj teritoriji.
16. 08. 2025. u 12:35

TRAMP U OGROMNOM PROBLEMU: Veliki peh pred sastanak sa Putinom na Aljasci
PREDSTOJEĆI sastanak između predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u petak na Aljasci dolazi u vreme kada u američkoj administraciji gotovo da nema iskusnih stručnjaka za Rusiju, piše Fajnenšel tajms.
13. 08. 2025. u 11:24

CIFRA - BOLI GLAVA: Koliku penziju prima Berček? Svakog meseca na račun mu ležu DVE SUME
MNOGI kažu da je Aleksandar Berček jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući čari svog glumačkog umeća.
15. 08. 2025. u 13:20
Komentari (0)