OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Mirisni medenjaci
Mnogo recepata postoji za pripremu domaćih medenjaka, ali ovi, sa mnoštvom aromatičnih začina, priča su za sebe.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 150 g meda
- 75 g maslaca
- 2 jajeta
- 100 g smeđeg šećera
- 500 g oštrog brašna
- kašičica soda bikarbone
- 2 kašičice mešavine začina za medenjake (cimet, đumbir, muskatni oraščić, karanfilić, kardamom, biber, anis)
U šerpicu stavite med i maslac pa ih otopite na laganoj vatri. Ostavite sa strane da se malo prohladi. Mikserom penasto umutite jaja i smeđi šećer. Dodajte prohlađeni maslac sa medom pa još jednom izmiksajte. Na kraju dodajte prosejane suve sastojke: brašno, soda bikarbonu, začin za medenjake. Umutite mikserom u mrvičastu smesu, a potom nastavite da mesite rukom, sve dok ne dobijete fino, kompaktno testo. Formirajte ga u oblik diska i zamotajte u providnu foliju, pa ostavite da odstoji u frižideru najmanje jedan sat. Napravite sami mešavinu začina po želji, od gore navedenih sastojaka. Ohlađeno testo izvadite iz frižidera, pa ga oklagijom tanko razvijte na 4-5 mm debljine, na radnoj površini posutoj bršnom. Zatim modlicama vadite medenjake i ređajte ih na veliki pleh od rerne, obložen pek-papirom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 8-10 min. Čim malo narastu, gotovi su, nemojte ih duže peći da ne bi bili previše tvrdi.

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00
Komentari (0)