PEČENE U RERNI: Kruške sa maskarponeom

Bojana Jovanović

06. 05. 2025. u 18:09

Sa medom, orasima i sirom ove kruške će vas potpuno raspametiti i ostaviti bez daha. Od slasti i želje za još!

ПЕЧЕНЕ У РЕРНИ: Крушке са маскарпонеом

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 2 kruške

- 4 kašičice maslaca

- 4 kašike meda

Za krem:

- 200 maskarpone sira

- 100 ml slatke pavlake

- 4 kašike meda

- orasi, po želji

Kruške operite i osušite. Isecite ih uzduž na polovine i izdubite im tvrdi deo. Poređajte ih na pleh, obložen papirom za pečenje, pa u svaku polovinu stavite po kašičicu maslaca i po kašiku meda. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne omekšaju. Izvadite ih i sačekajte da se ohlade. Mikserom umutite slatku pavlaku i u nju dodajte maskarpone sir. Pažljivo promešajte i preko svake kruške stavite deo krema. Prelijte medom i pospite orasima, po želji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ OBJASNIO SVE: Šta je cilj francusko-nemačkog non-pejpera?