TOLIKO JE SOČAN I MEKAN DA SE BUKVALNO TOPI U USTIMA: Oslić na manastirski način

Новости онлајн

03. 06. 2025. u 07:00

UKUS je odličan, a najbitnije je što ćete svojim najmilijima poslužiti zdrav obrok.

ТОЛИКО ЈЕ СОЧАН И МЕКАН ДА СЕ БУКВАЛНО ТОПИ У УСТИМА: Ослић на манастирски начин

Foto: Printskrin Youtube/ Meat & Veggies

Probajte ribu na manastirski način.Pratite recept i uživajte!

Sastojci:

* 3 pa­r­če­ta oslića
* 1 gla­vi­ca be­log luka
* su­n­co­kre­to­vo ulje
* svež peršun
* su­vi za­či­ni
* ori­ga­no, bo­si­ljak, mirođija
* ma­sli­no­vo ulje

Foto: Printskrin Youtube/Mikina Kuhinja

Priprema:

1. Su­vi za­či­ni se iz­me­ša­ju pa se ri­ba ise­če­na na pa­r­či­će do­bro pre­li­je nji­ma i osta­vi da od­sto­ji dva sa­ta u fri­ži­de­ru. Za­tim se sta­vlja u pleh na pa­pir za pe­če­nje i pre­li­va uljem (po ka­ši­ci­ca na sva­ko pa­r­če).

2. Te­p­si­ju pre­kri­ti alu­mi­ni­ju­m­skom fo­li­jom i pe­ći oko po­la sa­ta na 200 ste­pe­ni, za­tim fo­li­ju ski­nu­ti i pe­ći još oko 15 mi­nu­ta.

3. U či­ni­ju sta­vi­ti dos­ta ise­c­ka­nog be­log lu­ka i pe­r­šu­na, ma­sli­no­vog ulja i so­li, pa sve to pre­li­ti pre­ko vre­le ri­be.

4. Vra­ti­ti fo­li­ju na ri­bu i osta­vi­ti da od­sto­ji dok se ri­ba ne umla­či da upi­je uku­se.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub