GOTOVA ZA SAMO 15 MINUTA: Najkremastija sladoled torta
IDEALAN letnji desert za posebne prilike ili da se jednostavno počastite bez mnogo truda.

Foto Profimedia
Ova sladoled torta od čokolade i vanile sa komadićima keksa i svežim malinama izgleda kao pravo umetničko delo - savršeno kremasta, osvežavajuća i slatka, a pritom jednostavna za pripremu.
Sastojci:
* Sladoled od čokolade, 500 ml
* Sladoled od vanile, 500 ml
* Čokoladni keks, 100 g
* Čokolada za kuvanje, 100 g
* Maline, 100 g
* Ekstrakt vanile, 1 kašičica
* Kalup za hleb obložen providnom folijom
Priprema:
Ostavite sladoled na sobnoj temperaturi 10 minuta da omekša. U kalup sipajte prvi sloj čokoladnog sladoleda, poravnajte. Dodajte deo izlomljenog keksa i nekoliko malina. Preko stavite sloj sladoleda od vanile, pa opet sloj keksa i malina. Ponavljajte dok ne potrošite sav materijal, završite čokoladnim sladoledom. Pokrijte folijom i stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati (ili preko noći). Pre serviranja dekorišite svežim malinama i, po želji, rendanom čokoladom.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)