BOLJI OD KOHA: Sočni trileće (RECEPT)
Osim što je savršenog ukusa, ovaj kolač prelepo izgleda pa vam može biti glavni adut u posluženju za drage goste.

Foto Shutterstock
Potrebno je za patišpanj:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- kesica vanilin šećera
Za preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za premazivanje:
- 300 g kupovnog karamel preliva
Mikserom dobro umutite belanca, pa im postepeno dodajte kristal i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance, umutite, pa polako stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dok dodajete brašno mikser smanjite na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte. Smesu ulijte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se patišpanj malo ohladi, pa ga izvadite iz pleha i nožem izbodite na više mesta. U pleh sipajte slatku pavlaku, pa na nju položite patišpanj koji ste okrenuli naopačke (izbockani deo da bude dole). Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a zatim pomešajte obe vrste mleka i prelijte patišpanj. Pustite malo da odstoji, da lepo upije mleko, pa premažite karamel prelivom (možete napraviti i domaći, ako više volite od kupovnog). Dobro ohladite trileće u frižideru i poslužite.

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)