ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA: Recept za brzu poslasticu
Lagana, kremasta i neodoljivo čokoladna poslastica koja se priprema bez rerne. Savršena je kada želite nešto brzo, osvežavajuće i efektno.
FOTO: Novosti
Sastojci
Za podlogu:
- 200 gr kakao ili Oreo keksa (bez kreme)
- 80 gr putera (otopljenog)
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 praška za puding od vanile (bez šećera)
- 100 gr šećera
- 200 gr omekšalog putera
- 250 gr maskarpone sira ili krem sira za čizkejk
Za glazuru:
- 150 gr crne ili mlečne čokolade
- 100 ml slatke pavlake (30% masnoće)
Priprema
1. Podloga:
Samleti keks u blenderu ili staviti u kesu i usitniti valjkom. Pomešati sa otopljenim puterom i ravnomerno rasporediti u pleh (20 × 30 cm). Dobro pritisnuti i staviti u frižider da očvrsne.
2. Fil:
Skuvati puding sa mlekom i šećerom, pa ostaviti da se ohladi. Umutiti puter penasto, postepeno dodavati ohlađeni puding, zatim maskarpone. Mešati dok krem ne postane potpuno gladak. Rasporediti preko podloge i zagladiti.
3. Glazura:
Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja. Dodati naseckanu čokoladu i mešati dok se ne istopi u glatku smesu. Preliti preko krema i ravnomerno rasporediti.
4. Hlađenje:
Tortu ostaviti da se hladi najmanje 4 sata, a idealno preko noći.
Prijatno!
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)