POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM: Ovu poslasticu ćete obožavati

V.N.

25. 11. 2025. u 13:56

NEMA ko će ostati na samo jednom parčetu.

ПОСНА ТОРТА СА ШУМСКИМ ВОЋЕМ: Ову посластицу ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mineralne vode
  • kora jednog limuna

 

Voćni fil:
Potrebno je:

  • 600 g mešanog šumskog voća (zamrznuto)
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike limunovog soka
  • 3 kašike gustina

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, mineralnu vodu i limunovu koru. Pecite koru 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda ohladite i presecite da dobijete 2 kore. Zakuvajte voće sa šećerom sve do vrenja. Zasebno umutite gustin u malo vode pa dodajte u šerpu i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Zatim ostavite da se skroz ohladi. U jednoj posudi umutite biljnu pavlaku za šlag i prah šećer, pa čvrsto umutite. Ređajte tortu sledećim redosledom: kora-pola voćnog fila-tanak sloj šlaga-kora-voće-šlag-sveže voće za dekoraciju.

(Trepeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVADBA DECENIJE - I TO GDE! Kristijano Ronaldo se ženi!