MISIONARI IZ VRANJA UTOLIĆE ŽEĐ UGANĐANA: Tamara i Marko u humanoj misiji u afričkom selu Mbale (FOTO/VIDEO)

J. S.

14. 06. 2024. u 12:50

TAMARA Misirlić i Marko Nikolić, humanitarci iz Vranja, posle skoro dvadesetočasovnog puta stigli su u Mbale u Ugandi kako bi započeli svoju misiju koja se ogleda u obezbeđivanju vode za četrdeset porodica.

МИСИОНАРИ ИЗ ВРАЊА УТОЛИЋЕ ЖЕЂ УГАНЂАНА: Тамара и Марко у хуманој мисији у афричком селу Мбале (ФОТО/ВИДЕО)

foto: Privatna arhiva

Dočekani su srdačno, a kako nam priča Marko Nikolić, nisu se odmarali nijedan dan već su odmah počeli sa radovima kako bi što pre obezbedili bunar za stanovništvo željno svega, a najviše vode.

foto: Privatna arhiva

 

 

- Posla ima previše, dali smo se na posao čim smo sleteli. Po ceo dan obilazimo siromašna područja. Pešačimo sa ljudima kilometrima da bismo doneli vodu, dok se bunari prave. Kuvamo za njih i delimo njihov način života - kaže Nikolić.

Iako je u puno humanitarnih akcija video siromašne i bolesne, kaže da ga je prizor dece za koju je kap vode bogatstvo jako potresao.

foto: Privatna arhiva

 

- Veoma tužna slika, prizor koji para srce. Tek sada vidim koliko jedva čekaju da dobiju vodu. Plan nam je da obezbedimo bunare koji će snabdevati vodom oko 40 porodica, a nadam se da će biti i više u narednom periodu - javlja Nikolić iz Ugande.

Tamara Misirlić je takođe sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podelila detalje sa srdačnog dočeka i najavila početa kradova na iskopavanju bunara.

foto: Privatna arhiva

 

Podsećamo da su ovo dvoje mladih i humanih ljudi podvižnici "Večernjih novosti" koji su pored mnogih dobrih dela koja neprestano čine, pomažući pojedince, porodice i institucije u Srbiji, odlučili da se na poziv volontera koji tamo rade upute u Afriku kako bi pomogli prvenstveno deci u siromašnim delovima ovog kontinenta.

Ponosni na svoj grad

MARKO i Tamara su uvek sa ponosom govorili da su iz Vranja, iako Tamara studira u Nišu, a Marko živi u Kuvajtu. I sada u ovoj misiji uvek ponosno pomenu grad gde su im porodice i prijatelji koji su uz njih, ali kako Marko kaže ostaje gorak ukus što nikada grad nije podržao na nikakav način nijednu njihovu akciju ili bar rekao: "Hvala naši Vranjanci".

Tamara i Marko u ovaj nemali poduhvat uložili su sopstveni novac, ali pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže i pomognu kako bi njihova misija bila što uspešnija, onda će deci u Ugandi omogućiti i više od onoga što su planirali.

Oni su svojevrsni ambasadori humanosti, a veliki broj njihovih pratilaca im šalje neizmernu podršku i ne kriju oduševljenje što se mladi Srbi trude da našu zemlju predstave u najboljem svetlu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!