UZ PODRŠKU OPŠTINE UGLJEVIK: Porodici Đokić iz Donje Trnove izgrađena kuća

V. Mitrić

19. 05. 2022. u 18:44

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas šestočlanu porodicu Đokić iz Donje Trnove kojoj je izgrađen stambeni objekat uz podršku UNDP-a i opštine Ugljevik jer su u klizištima 2014. godine ostali bez kuće.

УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК: Породици Ђокић из Доње Трнове изграђена кућа

Foto: V.M.

Perić se prisjetio velikih poplava i klizišta koje su načinile ogromnu štetu u ovoj opštini te izrazio zadovoljstvo jer su izgrađeni stambeni objekti za 16 porodica koliko ih je tada ostalo bez kuća.

- Uspeli smo da uz pomoć UNDP u prethodnoj i ovoj godini izgradimo 4 stambena objekta na području naše opštine a ukupno 16 za koje smo dali novčana sredstva, izgradili projekte,  upotrebne dozvole, infrastrukturu a nekima i zemljište-podsetio je Perić.

On je istakao da opština Ugljevik ima projekat stambenog zbrinjavanja višečlanih i socijalno-ugroženih porodica koje su u stanju stambene potrebe.

- Veliko je zadovoljstvo kad se završi ovakav projekat i da podrška porodici kojoj je pomoć bila potrebna-zaključio je Perić i zahvalio svima koji su pomogli gradnju kuće.

Milenko Đokić  rekao je  da je u 2014. godini klizište zahvatilo veliku površinu gđe je bila njihova porodična kuća pa su morali da je napuste.

- Uz podršku UNDP-a i opštine Ugljevik uspješno je izgrađena kuća-dodao je Đokić i zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu.

Đokić je Perića prilikom obilaska plastenika, obavjestio da je od UNDP-a iz ekonomske komponente dobio frezu vrijednosti 4.000 KM a koristi je za obrađivanje plodnog zemljišta. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!