KLJUČEVI ZA 20 PORODICA: U Vlasenici stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih

V. N.

05. 07. 2022. u 07:10

U VLASENICI su juče uručeni ključevi 20 stanova za izbegla i raseljena lica ukupne vrednosti veće od milion KM, koji su izgrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

КЉУЧЕВИ ЗА 20 ПОРОДИЦА: У Власеници стамбено збрињавање избеглих и расељених

Višković na dodeli ključeva, Foto SRNA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je veoma značajno što je 20 porodica dobilo stanove jer je reč o izbeglim i raseljenim licima, navodeći da je vrednost projekta izgradnje nešto veća od milion KM.

- Ovo smo radili sa EU i opštinom Vlasenica koja je obezbedila lokaciju za izgradnju stanova i potrebnu infrastrukturu - rekao je Višković koji je prisustvovao svečanosti zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davorom Čordašem.

On je istakao da Vlada Srpske u Vlasenici gradi 28 kuća za šta je izdvojeno oko 900.000 KM.

- To znači da u Vlasenici realizujemo projekte čija je vrednost oko dva miliona KM, a stambeno će biti zbrinuto 48 porodica. Načelnik opštine Vlasenica Mićo Kraljević potvrdio je da će opština obezbediti lokaciju za izgradnju još 50 stanova, što će Vlada Srpske prihvatiti i obratiti se Savetu ministara kako bi realizovali ovaj projekat - dodao je Višković.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske zainteresovana da u što skorije vreme reši stambeno pitanje svih izbeglih i raseljenih, i u tome će aktivno učestvovati.

Višković se prethodno sastao sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem sa kojim je razgovarao o projektima bitnim za tu lokalnu zajednicu.

PROJEKTI

PREMIJER Radovan Višković je podsetio da se u Republici Srpskoj trenutno gradi 636 kuća za izbegla i raseljena lica, a vrednost projekta je veća od 20 miliona KM, i 145 stanova u zgradama čija je vrednost osam miliona KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)