POMOĆ NAJMLAĐIMA IZ RIZIČNIH GRUPA: Delegacija Bijeljine u poseti Kragujevcu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 12. 2022. u 20:51

DELEGACIJA grada Bijeljina boravila je danas u Kragujevcu kako bi se upoznala sa iskustvima ovog grada u unapređenju socijalne zaštite dece i mladih, ali i drugim oblastima važnim za lokalnu zajednicu.

ПОМОЋ НАЈМЛАЂИМА ИЗ РИЗИЧНИХ ГРУПА: Делегација Бијељине у посети Крагујевцу

foto: V.Mitrić

Delegacija Bijeljine je posetila i Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“. U Bijeljini je izražen problem dečjeg prosjačenja kroz zloupotrebe dece u te svrhe, pa je osnivanje Dnevnog centra za decu u riziku, koji treba da preraste u Prihvatilište, prepoznato kao mogućnost za rešenje tog problema.

- Preduzeli smo prve korake ka osnivanju Prihvatilišta za decu u riziku, a grad Kragujevac, kao primer dobre prakse, nam je pružio mogućnost da sa nama podeli dugogodišnji posvećeni rad i iskustvo u ešavanju zahtevnog i izazovnog zadatka koji je pred nama. Siguran sam da ćemo ovdašnja iskustva, od izgradnje funkcionalnog zdanja, pa do primene zakonskih regulativa moći da primenimo u Bijeljini, jer nam je cilj unapređenje brige o deci, čija su prava ugrožena zbog nebrige ili zloupotrebe od porodice i drugih činilaca društva - istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović nakon razgovora u Gradskoj upravi i Centru „Kneginja Ljubica“, dodajući da su otvorene mnoge druge teme u kojima je moguće otpočeti i razvijati saradnju, pre svega ekologija i zaštita životne sredine.

Gradonačelnik Petrović je podsetio i da Bijeljina već ima nesebičnu podršku Republike Srbije u oblasti unapređenja uslova za školovanje i razvoj mladih, ali i u izgradnji ifrastrukture, pre svega, novog mosta u Rači i kraka auto-puta od Rače do Bijeljine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni