GRADONAČELNIK LJUBIŠA PETROVIĆ PREKRŠIO ZAKON? Bijeljinski odbornici traže hitnu reakciju nadležnih

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

08. 12. 2022. u 17:11

SKUPŠTINA grada Bijeljine održala je sednicu na kojoj je jednoglasno usvojen zaključak kojim je Skupština grada konstatovala da je „gradonačelnik Ljubiša Petrović, kao poslodavac, dozvolio da dođe do značajnog prekoračenja predviđenog iznosa rashoda za lična primanja u Gradskoj upravi Bijeljina, odobrenih budžetom za ovu godinu“.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЉУБИША ПЕТРОВИЋ ПРЕКРШИО ЗАКОН? Бијељински одборници траже хитну реакцију надлежних

Foto: V.Mitrić

U zaključku, koji je potpisao Aleksandar Đurđević, predsednik lokalnog parlamenta, navodi se i da je, „na osnovu dokumentacije dobijene od Odeljenja za finansije grada Bijeljina, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Poreske uprave Republike Srpske - Bijeljina, jasno da je do toga došlo grubim kršenjem zakona."

Gradonačenik Ljubiša Petrović je, naveli su, prekršio član 69. Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske - "Ukupan broj zaposlenih na određeno vreme i osoba angažovanih po drugim osnovima u gradskoj, odnosno opštinskoj, upravi ne može da bude veći od 10 odsto zaposlenih na neodređeno vreme“, što je, tvrde, "prouzrokovalo ozbiljnu finansijsku štetu za budžet grada Bijeljina“.

- Skupština grada Bijeljina traži od nadležnih organa hitno postupanje u ovim predmetima i utvrđivanje odgovornosti za kršenje zakona - navodi se u zaključku sa Skupštine grada Bijeljina.

Zaključak su podržali svi prisutni odbornici i odbornički klubovi u Skupštini grada Bijeljina, bilo da deluju kao pozicija ili opozicija (dakle, i oni iz PDP-a i SDSa), a biti prosleđen svim nadležnim institucijama na dalje postupanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DENISOVIH 9 CILJEVA DO UKIDANJA RS: Novosti otkrivaju - Kako su Bošnjaci u UN branili svoju Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)