BAKIROVI ZADOJENI MRŽNJOM VREĐAJU SRPSKE POLITIČARE I DODIKA POREDE SA HITLEROM: Ne prezaju ni od vređanja Vučića

S. MIŠLjENOVIĆ

14. 03. 2023. u 08:30

STAVOVI koje iznosi Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA, u kojima delovanje predsednika RS Milorad Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokušava da uporedi sa Hitlerom, je dokaz da je bošnjačka politika bez političkih i pravnih argumenata, i da joj ostaje da se služi lažima, iskrivljuje istorijske činjenice i da pokušava zavaditi Srpsku i Srbiju, poruka je političara iz RS.

БАКИРОВИ  ЗАДОЈЕНИ МРЖЊОМ ВРЕЂАЈУ СРПСКЕ ПОЛИТИЧАРЕ И ДОДИКА ПОРЕДЕ СА ХИТЛЕРОМ: Не презају ни од вређања Вучића

Bakir Izetbegović, Foto SDA

Poslanik SDA Mehmedović je između ostalog optužio srpske političare da preko Zakona o imovini žele kao Hitler da otimaju imovinu, a da kroz ustavne izmene i uvođenje formulacije srpski član PBiH, otvaraju vrata za raspisivanje referenduma o samostalnosti Srpske.

- Kakva je veza između Hitlera i Vučića i Dodika jasno je u ovih nekoliko opaski - naveo je Mehmedović.

Mehmedović koji se, opterećen stavovima koji nemaju realno uporište, gubitkom vlasti i moći, očito izgubio i počeo da povezuje nepovezivo i bez ustezanja plasira laži i širi mržnju, kaže Snježana Novaković Bursać, srpski delegat u Domu naroda PBiH.

- A koji to efekat žele Mehmedović i slični kada povezuju Vučića i Hitlera, kada optužuju Srbiju da je inspirisala Hitlera i da je povela četiri rata u 20. veku?! Zar nemoć u pronalasku pravnih argumenata po pitanju državne imovine može da navede nekoga da to izgovara za Srbiju i da ovako iskrivljuje istorijske činjenice? - poručila je Novaković Bursać.

KRIVI I ZA RATNE SUKOBE!

ŠEMSUDIN Mehemdović je napisao za Srbiju da "nema te zemlje na Balkanu koja je iz želje za pljačkom iz Beograda pokrenula i vodila jedan svetski i četiri balkanska rata i inspirisala Hitlera za program besomučnog naoružavanja i potom vojne napade na uspavane susede koji je doveo do ponovnog svetskog sukoba i Holokousta kojem je Srbija dala zapažen "doprinos".

Osokoljen otimanjem srpske imovine po Sarajevu, Mehmedović je umislio da je vidoviti prorok, pa priča o politici na Balkanu.Sve češće je u najavi raspad BiH i to kao posledica politike tzv. međunarodne zajednice i bošnjaka poput Mehmedovića, izjavila je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD u PBiH.

- Ako neko ne bi trebalo da pominje Hitlera onda je to Mehmedović, jer je on jedan od kreatora ideje da se jednoj sarajevskoj osnovnoj školi dodeli ime brutalnog fašističkog zločinca i Hitlerovog vojnika Mustafe Busuladžića, što je izazvalo šok kod žrtava nacizma i tu se zapravo vidi ko je taj ko sledi i podseća na Hitlera, a to je upravo Mehmedović čije se ideje očigledno ne razlikuju od Hitlerovih, što je na delu i pokazao - poručila je Vulićeva.

Ona kaže da od Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, ako ne možete od pakosti naučiti ništa, bar naučite uvažavati druge, kao što to oni rade.

- Jedino ko otima po BiH su predstavnici SDA - poručila je Vulićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (124)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!