DODIK: Brisel olako finansira Ukrajinu, a redukuje pomoć i podršku Balkanu

Novosti online

27. 04. 2023. u 16:53

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Evropa više nema lidera.

ДОДИК: Брисел олако финансира Украјину, а редукује помоћ и подршку Балкану

Milorad Dodik, Foto Novosti

Dodik je, na prvom panelu Jahorina ekonomskog foruma posvećenom temi „Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan“, rekao da je Kina od siromašne zemlje uspela da postane jedan od globalnih ekonomskih i političkih lidera i ozbiljan centar moći dok su SAD, Velika Britanija, Nemačka i EU iz dana u dan sve više u problemima i suočeni sa krizom.

On smatra da je svet danas u neredu, kao i da nema kontura kako će izgledati u narednih pedesetak godina.

Dodik je rekao da Brisel olako finansira Ukrajinu, a redukuje pomoć i podršku Balkanu, zbog čega je potrebno oživljavati i intenzivirati regionalne inicijative.

Predsednik Srpske je poručio da Srbi neće prihvatiti da trpe bilo kakve međunarodne pritiske i da će zajedno sa svojim legalno izabranim političkim predstavnicima kreirati svoj put u budućnost, shodno interesima i potrebama srpskog naroda.

On je istakao da ga je srpski narod izabrao da ispunjava njegove želje i brani njegove interese i potrebe, a ne želje zapadnih protekcionista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!