SIPA PRETRESLA BIVŠEG SAVETNIKA OSMICE: Akcija bezbednosne agencije BiH u Banjaluci zbog odavanja tajnih podataka

S. MIŠLjENOVIĆ

02. 12. 2023. u 06:30

BIVŠI savetnik Osmana Mehmedagića Osmice, smenjenog direktora OBA, Siniša Rakita priveden u Banjaluci, ali je nakon pretresa stana i kancelarije, pušten da se brani sa slobode.

СИПА ПРЕТРЕСЛА БИВШЕГ САВЕТНИКА ОСМИЦЕ: Акција безбедносне агенције БиХ у Бањалуци због одавања тајних података

Pripadnici agencije SIPA, Foto SIPA

- Pripadnici SIPA sproveli su aktivnosti u prostorijama OBA BiH u Banjaluci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično delo odavanje tajnih podataka - kažu u Tužilaštvu BiH.

Portparolka SIPA Jelena Miovčić kaže da pripadnici SIPA ove aktivnosti sprovode kao vid pružanja asistencije MUP Kantona Sarajevo.

- Akciju sprovodi MUP Kantona Sarajevo, a pošto je na teritoriji Srpske nadležan MUP RS, SIPA kao agencija nadležna na teritoriji cele BiH, izvršila je te pretrese u Banjaluci - kaže Miovčićeva.

Nezvanično, SIPA je prilikom pretresa oduzela i dva mobilna telefona koja će biti veštačena i da se vidi da li se koristila "Skaj" ili "Anom" aplikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!