DODIK: Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH

Novosti online

07. 02. 2024. u 08:35

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Kristijan Šmit, kojeg je posetio nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, možda postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH.

ДОДИК: Можда ће Шмит постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ

Foto ohr/ V. Milošević

- Kakav je to jad i čemer kada ministra odbrane Nemačke o stanju u BiH informiše čovek koji se lažno predstavlja? - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je naveo da je juče nemački ministar odbrane posetio nemačkog turistu u kancelarijama OHR-a i izjavio kako je "zahvaljujući njemu mogao više i bolje da se upozna sa BiH".

- Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH. Da je Šmit iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorijus iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Nemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske - napomenuo je Dodik.

Dodik je upitao i koliko Nemačka poštuje BiH, kada više veruje nekome bez legitimiteta, nego legitimnim nosiocima vlasti?

- Sećanja na prošlost i nemačku ulogu u BiH su tragična i bolna. Ne želim da nam i budućnost bude takva - rekao je Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)