RUSIJA NAM POMAŽE U BORBI PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI Dodik poručio: To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu nameru

Милица Шкорић
Milica Škorić

23. 04. 2024. u 14:44

REZOLUCIJU o Srebrenici Rusija neće podržati, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom.

РУСИЈА НАМ ПОМАЖЕ У БОРБИ ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ Додик поручио: То је измишљотина која показује пропагандну намеру

Foto: EPA

- Rusija čini napore da okupi prijatelje i objasni im o čemu se radi kada je reč o toj rezoluciji koju bošnjačka strana hoće da progura u Generalnu skupštinu UN - kaže Dodik.

Istakao je da ruska strana smatra da bi ta rezolucija mogla da destabilizuje odnose u BiH.

- Insistirati na tome na globalnom nivou mogu samo oni koji ne žele dobre odnose. Gnusna je laž da će rezolucija da pospeši pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu nameru - rekao je ranije Dodik za RTRS iz Sankt Peterburga.

Takođe, predsednik Srpske je istakao da je za Rusiju Kristijan Šmit nelegalan.

- Za Rusiju, Šmit je nelegalan. To je nama veoma važno - naglasio je Dodik.

U Sankt Peterburgu se održava 12. Međunarodni sastanak visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, na kojem učestvuje i bivši ministar unutrašnjih poslova i nekadašnji šef BIA Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO: "DVA NAJVEĆA HEROJA ZA SRPSKI NAROD" - Meštani Pambukovice oduševljeni posetom Vučića i Dodika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)