OČEKIVANI POLITIČKI ZEMLJOTRES: Dodik o porazima Šolca i Makrona - U Francuskoj se već vide posledice

Novosti online

10. 06. 2024. u 22:45

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da su izbori za Evropski parlament pokazali da su nosioci globalne politike EU izgubili i da je reč o očekivanom "političkom zemljotresu", ali "ostaje da se vidi da li će to na političkom planu napraviti određene promene".

ОЧЕКИВАНИ ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС: Додик о поразима Шолца и Макрона - У Француској се већ виде последице

Foto: V. Tripić

Dodik je istakao da je činjenica da su na izborima izgubili oni koji kreiraju evropsku politiku, pre svega nemački kancelar Olaf Šolc i francuski predsednik Emanuel Makron.

- U Francuskoj se već vide posledice, raspušten je parlament i raspisani su novi parlamentarni izbori. Šolc je isto poražen i to govori da su aktuelne politike poražene i da one, uprkos izrazito niskoj izlaznosti, nemaju podršku u javnosti - izjavio je večeras Dodik za RTRS.

Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog pobede partija okupljenih oko centra desnice, kojem pripada i premijer Mađarske Viktor Orban i lider francuske patriotske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen.

- Nije beznačajna poruka da se na evropskoj sceni menjaju politički obrasci i da oni koji danas vladaju u Evropi nemaju podršku u svojoj bazi. Ta baza je jasno rekla da želi druge, a drugi su već na sceni - rekao je Dodik i ocenio da će se "sada jače i snažnije čuti glas drugih".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura