GORICE, ČUJEMO SE MI U PONEDELJAK U ŠEST: Dragan Ilić radio-emisiju "Buđenje" posvetio preminuloj koleginici

V. N.

07. 10. 2022. u 22:18

SMRT novinarke i radio-voditeljke Gorice Nešović, koja je preminula u četvrtak u 59. godini, zatekla je ostavila u neverici sve one koji su je poznavali, voleli i slušali, jer je kao dobri duh Beograda u njihove živote unosila toplinu, vedrinu, humor i ljubav na neposredan način.

ГОРИЦЕ, ЧУЈЕМО СЕ  МИ У ПОНЕДЕЉАК У ШЕСТ: Драган Илић радио-емисију Буђење посветио  преминулој колегиници

Foto V. Danilov

Kolege i prijatelji danas su se od Gorice opraštali na društvenim mrežama, dok je Dragan Ilić, koji je sa njom uređivao i vodio jutarnji program "Buđenje", emisiju jutros posvetio Nešovićevoj, puštajući četiri sata pesme koje je volela i pričajući njihove zajedničke anegdote. Tako smo saznali da je Gorica volela Madonu, Kita Ričardsa, kao i glumca Gerija Oldmana, te da nije previše volela svoje ime i maštala je da ga promeni u Nina. Budući da je volela mačke, Dragan je u etar pustio i pesmu Cat People Dejvida Bouvija.

- Nikad neću zaboraviti kada je u goste pozvala Dadu Topića koji je obećao da će doći, da bi se u nekom trenutku javio da će da kasni - otkrio je u "Buđenju" Ilić, koji je sa Goricom počeo da radi 2003. - Onda smo uključili televizor i videli da ju je Dado ispalio i da je otišao da gostuje kod Žike Šarenice. Smejali smo se do iznemoglosti.

Ipak, najdirljivija je bila odjava emisije, koju je Ilić izgovorio drhtavim glasom.

- Ovo će sada biti najteže - rekao je.

- Treba da odjavim emisiju. Gorica je dosta pisala, ja sada ovo ne bih mogao da pročitam. Njena poslednja priča zove se "Život". Jako je teško da kažete kako da se završi program i sa kojom pesmom da ispratim Goricu. Jedan takav rastanak smo imali sa Vladom Divljanom. Ni on, ni Gorica nikad nisu hteli da pokazuju da im nije dobro, uvek su govorili kako se dobro osećaju, a kada ih pitaš zašto neće da kažu istinu, uvek je bilo isto: "Da ne smaram". Znam da nas sluša i sa ovom pesmom završavam današnje "Buđenje".

Foto N. Fifić

Ništa, Goco, čujemo se u ponedeljak u šest.

A onda su se čuli uvodni taktovi Divljanove pesme "Odnesi me".

Mada uzrok smrti omiljene radio-voditeljke i novinarke još nije saopšten, pretpostavlja se da je preminula od posledica dijabetesa, sa kojim se borila godinama. Govorila je da misli da je celu deceniju živela sa tom podmuklom bolešću, pre nego što joj je uspostavljena dijagnoza. Iza sebe je ostavila sina Marka, koga je dobila u braku sa Slobodanom Nešovićem Lokom, a stigla je da napiše i tri romana - "Priči nikad kraja" sa prijateljicom Jelicom Greganović, "Kuvarica" i "Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš".

- Nemojte žaliti za onim što nemate, već uživajte u onome što imate. A imate ljubav, sigurno. Negujte je i čuvajte porodicu, prijatelje, kolege. Imajte lepe misli i sve će biti dobro - govorila je Gorica.

SAHRANA NA ORLOVAČI

VODITELjKA Gorica Nešović biće sahranjena u ponedeljak, 10. oktobra, u 14 časova, na beogradskom groblju Orlovača, bez pompe, u krugu porodice, jer je to bila njena želja.

Komemoracija će, najverovatnije, biti održana u utorak u Domu omladine Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024