ADVOKAT ALEKA BOLDVINA: Policijska tehničarka nezainteresovana za poreklo metaka

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 07. 2024. u 00:47

ADVOKAT američkog glumca Aleka Boldvina danas je ispitao policijsku tehničarku u vezi sa njenom istragom za ubistvo direktorke fotografije Haline Hačins tokom snimanja filma "Rast", sugerišući da je bila više zainteresovana za krivično gonjenje Boldvina nego za to kako su se na setu našli meci koji su je ubili.

АДВОКАТ АЛЕКА БОЛДВИНА: Полицијска техничарка незаинтересована за порекло метака

Foto Tanjug/AP/Ramsay de Give

Tokom unakrsnog ispitivanja, tehničarka iz kancelarije šerifa okruga Santa Fe Marisa Popel rekla je da nisu pretražili svaku kutiju u prostorijama dobavljača metaka PDK Arm end Prop u Albukerkiju i da nije sigurna da su pronašli svaki "živi" metak u zgradi, preneo je Rojters.

-Zar nije tačno da ste pokušali da završite sa ovim kako bi se tužioci usredsredili na Aleka Boldvina? - upitao je Špiro Popelovu.

U uvodnim rečima u sredu, tužioci su optužili Boldvina da je prekršio "kardinalna pravila bezbednosti o vatrenom oružju" dok se "igrao pravim pištoljem" 2021.

Hačins je ubijena 21. oktobra 2021, tokom slučajne pucnjave, a Boldvin je držao pištolj kada je ispaljeni metak pogodio Hačinsovu u grudi, a režisera Džoela Souzu u rame.

Iako je Boldvin rekao da nije povukao obarač, tužilaštvo je navelo da postoje njegove fotografije sa prstom na obaraču, kao i da pištolj ne može da opali ako nije povučen okidač.

Foto Tanjug/AP/Ramsay de Give

U nedavno objavljenim sudskim dokumentima, tužioci tvrde da Boldvin "nije imao kontrolu" nad svojim emocijama na snimanju i da je "često vrištao i psovao sebe, članove ekipe ili nikog određenog bez nekog posebnog razloga“.

Hana Gutijerez-Rid je u martu proglašena krivom za ubistvo iz nehata zbog uloge u smrti Hačinsove.

Foto Tanjug/AP/Ramsay de Give

Ona je optužena da je zanemarila bezbednosne protokole koji su mogli da identifikuju žive metke i dobila je maksimalnu kaznu od 18 meseci za ubistvo iz nehata nakon što je sudija presudio da nije preuzela odgovornost niti pokazala kajanje.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev