PIKSI, PRIJATELJU! Bivši saigrač savetuje selektora Srbije pred ključni meč na EURO 2024

Novosti online

21. 06. 2024. u 12:14

MOGLO je ovako, moglo je onako. Milion selektora i savetnika, ali da Srbija nije delovala dobro, svakako nije.

ПИКСИ, ПРИЈАТЕЉУ! Бивши саиграч саветује селектора Србије пред кључни меч на ЕУРО 2024

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Ruku na srce, nismo više ni moćni, kao što smo recimo bili na Svetskom prvenstvu u Kataru, kada smo imali igrače iz Real Madrida, Juventusa, Lacija, Premijer lige. Sada su dva naša jako važna igrača u Saudijskoj Arabiji, pojedinci su postali rezerve u svojim klubovima. Pa ni selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju nije lako da sastavi najboljih 11.

Dosta je onih koji kritikuju Piksija, ima i njegovih zasluga, ali... Srbija je još živa, bolje da vidimo šta možemo uraditi u budućnosti i okrenuti se Danskoj, zaboraviti Englesku i Sloveniju. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

A jedan od onih iskrenih Piksijevih savetnika je i njegov bivši saigrač iz reprezentacije Predrag Mijatović.

-  Ja sam uvek optimista i mislim da je na ovakvom takmičenju negde i pozitivno da krenete od manjeg ka višem - kaže Mijatović na početku razgovor za TV Prva.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Prokomentarisao je bojažljiv pristup meču sa Englezima.

- Protiv Engleza je bilo problema na početku, čini mi se da je Srbija pokazala preveliki respekt prema rivalu. Kasnije kada smo videli da Englezi nisu imali svoj dan, onda smo se oslobodili i igrali mnogo bolje. Drugo poluvreme bilo je vrlo korektno, možda smo i mogli da damo gol i izjednačimo.

Nije Mijatović želeo da ulazi u Piksijeva taktička opredeljanja, ali je bliže stavu da bi možda moglo da se proba sa jednim klasičnim špicem.

- Piksi sigurno neće menjati stil. Po onome što sam video u kvalifikacijama i po ovim utakmicama na Svetskom prvenstvu i Euru, Srbija ima karakteristike ofanzivne ekipe. Piksi forsira to. Nije sve u odbrani, koristi kreativnost igrača poput Tadića, SMS-a, međutim, nekada te stvari funkcionišu, nekad ne, zavisi od protivnika. Jasno je i da su ekipe studirale igru Srbije i sada znaju kako neutralisati Vlahovića i Mitrovića. Može se otuda pokazati kao dobro rešenje da se počne sa jednim napadačem, a da drugi uđe u poslednjih pola sata, međutim, ne bih ulazio u tu vrstu analize, nisam trener. Ali nije lako pobediti na ovakvom turniru, posebno kada moraš da pobediš, jer to iziskuje mnogo rizika - zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!