GDE JE TU VLAHOVIĆ? Serija A izabrala najboljeg - igrač sa 10 golova manje ispred Srbina

Novosti online

20. 05. 2022. u 21:56

SERIJA A objavila je imena dobitnika pojedinačnih igračkih nagrada za uzbudljivu sezonu, koja će se ovog vikenda završiti utakmicama 38. kola.

ГДЕ ЈЕ ТУ ВЛАХОВИЋ? Серија А изабрала најбољег - играч са 10 голова мање испред Србина

Foto: Tanjug / AP

Za najboljeg golmana proglašen je Majk Menjan iz Milana, a nagradu za najboljeg defanzivca poneo je Glejson Bremer iz Torina, dok je Marcelo Brozović iz Intera najbolji veznjak. Ćiro Imobile iz Lacija je očekivano najbolji napadač.

Uprkos tome što je čitavim tokom sezone "čizmom" odzvanjalo ime Dušan Vlahović, srpski golgeter nije pokupio niti jedno priznanje. Što je najšokantnije, nije uspeo da odbrani ni prestižno priznanje za najboljeg mladog igrača Kalča, koje mu je prethodne godine pripalo. Čelnici serije A na zvaničnom sajtu objavili su da je Dušanov naslednik trenutno osmi strelac lige i udarna igla Napolija Viktor Osimen. 

Mladi Nigerijac koji se pominje kao velika želja Erika Ten Haga u Mančester junajtedu, postigao je čak deset golova manje od Srbina koji je sezonu završio sa 24. Ali ni to nije sprečilo čelnike Serije A da ga proglase najboljim fudbalerom u izboru do 23 godine.

Rangiranje je napravljeno na bazi naprednih analiza Stats Perform-a. Sistem ocenjivanja, patentiran je 2010. godine i naučno je potvrđen, ali fudbal je mnogo više od brojki i statistika, a čak su i one na strani srpskog reprezentativca, pa je ovakva odluka nejasna.

Dušan Vlahović postigao je 24 gola u najelitnijem fudbalskom takmičenju Italije, uz to je i najbolji strelac Kupa ove zemlje sa četiri pogotka.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)