ČUDO U MADRIDU: Luka Jović ostaje u Realu, Anćeloti insistira?

V.M.P.

29. 06. 2022. u 21:01

FUDBALER Real Madrida Luka Jović do juče je viđen sa koferima u rukama, koji vode iz prestonice Španije. Ipak sada nešto drugačije vesti dolaze sa "čizme", koja je bila zacrtana kao njegova naredna destinacija.

ЧУДО У МАДРИДУ: Лука Јовић остаје у Реалу, Анћелоти инсистира?

Foto: M. Vukadinović, AP, Tviter printskrin

Mediji koji se bave najvažnijom sporednom stvari na svetu, izveštavali su da samo formalnosti dele italijanski klub Fiorentinu da u svoje redove dovede Luku Jovića iz Real Madrida. 

Međutim prema najnovijim informacijama, dogovor je zaustavljen jer menadžer "kraljevskog kluba", Karlo Anćeloti želi da promeni status "persone non grata" koju Srbin ima u Madridu.

Podsetimo, "Sport Italija" i "Skaj Sport Italija" bili su uvereni da je dogovor postignut između dva kluba, a Luka Jović je sledeće nedelje trebalo da ide na lekarski pregled i bude predstavljen u Toskani. Prema izveštajima, napadač je trebalo da stigne na sezonsku pozajmicu, a Real Madrid  je trebalo da izdržava polovinu njegove plate od 6 miliona evra po sezoni.

Foto Instagram/lukajovic


Međutim, "Radio Bruno" u Firenci, danas tvrdi da je došlo do zastoja u realizaciji posla, jer trener Karlo Anćeloti naprasno ima nove taktičke zamisli, koje izgleda uključuju i srpskog centarfora. Iskusni strateg koji još uvek bolju alternativu za vremešnog Benzemu nije pronašao, promenio je ćud...

Uticaj na ovakvu odluku verovatnu su imala i izdanja Zvezdinog deteta u poslednjim utakmicama u Ligi nacija. Napadač je jasno stavio do znanja fudbalskoj planeti, da je instinkt za gol nešto urođeno, i poslao poruku svim defanzivcima koliko mu je malo prostora potrebno da pokaže svoj istančani "njuh" za gol.

Tanjug/AP

Real Madrid svojevremeno je platio 63 miliona Ajntrahtu, za potpis koji trebalo da Jovića zadrži u prestonici Španije minimum do 2025. godine. Aktuelni prvaci Evrope već su uklonili Bejla, Iska i Marsela sa platnog spiska koji je bio preopterećen, pa su smanjili tekuće troškove, kako bi se suočili sa budućim izazovima u pregovaranju za željene mete.

Luka Jović je minulu sezonu završio sa 19 odigranih utakmica. Ukupno je odigrao samo 551 minut, pa je bilo gotovo nemoguće da pokaže svoj kvalitete koje nesumnjivo poseduje.

Postigao je jedan pogodak i upisao tri asistencije.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili