TRI POTPISA NA MARAKANI! Crvena zvezda ne staje

Novosti online

07. 07. 2022. u 17:36

FK Crvena zvezda nastavlja da se pojačava. Kako za sezonu koja je pred nama, tako i kada se radi o daljoj budućnosti.

ТРИ ПОТПИСА НА МАРАКАНИ! Црвена звезда не стаје

FOTO: FK Crvena zvezda

Najpre su dva velika talenta kluba s Marakane, koja su u sezoni za nama bili okosnica Grafičara, produžila su ugovor sa crveno-belima (reč je o napadaču Iliji Babiću koji se obavezao na četvorogodišnju vernost, kao i ofanzivnom veznom fudbaleru Nikoli Kneževiću koji je parafirao saradnju do 2025. godine), a danas su u taboru šampiona Srbije još tri ugovora potpisana.

Saradnju su produžili Stefan Marinković i Mateja Bubanj na tri godine, a novo lice u crveno-belom jatu je i Blagoje Unković koji je potpisao profesionalni ugovor do 2025. godine.

Stefan Marinković je u takmičarskoj godini za nama čuvao gol omladinske selekcije, međutim, usled problema sa povredom propustio je završnicu sezone, kao i Evropsko prvenstvo za fudbalere do 17 godina. Na 12 utakmica je primio 16 golova, a zapažene partije, pre svega u Ligi šampiona za mlade, ukazale su talentovanom golmanu poziv Dejana Stankovića da se priključi pripremama prvog tima tokom zime.

 
- Veliki dan za mene, produžetak ugovora sa Crvenom zvezdom i zaista su emocije neverovatne. Želeo bih da se zahvalim omladincima Crvene zvezde na svemu što smo prošli u sezoni za nama, gde smo na kraju osvojili titulu i napravili sjajan uspeh. Novi korak je što ću se oprobati u Grafičaru, među seniorima, i mislim da sam spreman za taj izazov. Što se tiče ciljeva. želim da budem prvi golman Zvezde - istakao je Marinković. 
 

FOTO: FK Crvena zvezda


Mateja Bubanj je prošle sezone bio i više nego impresivan. Prvi strelac Kadetske lige Srbije (sa 32 postignuta gola na 26 mečeva, uz 12 zabeleženih asistencija), izdvojilo je rođenog Nišliju kao jednog od glavnih protagonista za osvajanje titule. I on je, kao i Marinković, dobio poziv Marka Neđića da se priključi seniorskom timu Grafičara:
 
- Emocije su uvek jake kada je reč o Crvenoj zvezdi i izuzetno sam srećan što sam produžio ugovor sa klubom. Posle dobre sezone u kadetima, gde bih želeo da se zahvalim Slađanu Nikoliću i čitavoj ekipi na svemu, stigao je poziv Grafičara. Imaću priliku da igram seniorski fudbal u jednoj mladoj, ali opet iskusnoj ekipi. Naravno, san mi je kao i svakom detetu koje je u Zvezdi, da zaigram na Marakani i ostavim trag u prvom timu - rekao je Bubanj. 
 
Novo lice u Crvenoj zvezdi je Blagoje Unković, štoper rođen 2005. godine koji je sezonu za nama proveo u kadetskom timu Sloge iz Požege, gde je bio i više nego impresivan. Ugovor sa klubom je potpisan na tri godine, a stameni defanzivac se stavio na raspolaganje Zoranu Renduliću, treneru Zvezdinih omladinaca.
 
- Srećan sam zbog dolaska u Crvenu zvezdu i potpisa ugovora. Kad sam saznao da je Zvezda bila zainteresovana za mene, nisam mogao da verujem. Sad sam tu i mnogo mi znači što ću imati priliku ovde da stičem iskustvo, i što ću igrati Ligu šampiona za mlade. Pritisak uvek postoji, ali trudiću se maksimalno na svakom treningu kako bi sve bilo u najboljem redu. Cilj mi je da napredujem i da jednog dana zaigram u prvom timu - istakao je Unković. 
 
Presrećan zbog tri potpisa u jednom danu bio je Nikola Jelić, glavni trener Omladinske škole FK Crvena zvezda.
 
- Kada je reč o Marinkoviću, on je reprezentativac, prošao je pripreme sa prvim timom i kao plod svega toga došao je i potpis ugovora. Nažalost zbog povrede je propustio Evropsko prvenstvo, ali on je standardan golman u toj selekciji i kapiten, te se nadamo da će se izboriti za minutažu u Grafičaru, a narednih godina i u Zvezdi. Bubanj je već dugo kod nas, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je bio najbolji igrač, postigao 32 gola u sezoni za nama i odmah na debiju za seniore Grafičara je pogodio. Očekujem od njega dobre igre i mnogo golova i ubeđeni smo da će u najskorije vreme igrati u prvom timu. Unković je novo lice, ali je nama dobro poznat, jer smo ga dugo pratili i znamo koje su mu vrline. Sigurni smo da će biti pojačanje za našu omladinsku selekciju i da će Crvena zvezda imati benefit od njega - istakao je Jelić.
 

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale