SRBI DIŽU BUNU NA APENINIMA: Jović izdao naređenje Albancu, Vlahović se nudi španskom gigantu

Novosti online

20. 01. 2023. u 10:03

NEKADA su žarili i palili Apeninima, a sada pod hitno žele da napuste Italiju. Luka Jović i Dušan Vlahović nemaju nameru da ostanu u ljubičastom, odnosno crno-belom dresu.

СРБИ ДИЖУ БУНУ НА АПЕНИНИМА: Јовић издао наређење Албанцу, Влаховић се нуди шпанском гиганту

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Jović je zatražio je da napusti Fiorentinu, prenosi "Korijere Fiorentina". Iako se isprva činilo da bi Firenca mogla da bude prava opcija za Luku u njegovoj misiji povratka na mapu elitnih golgetera, to više nije slučaj.

Srpski napadač zatražio je od uprave Fiorentine da ode iz kluba, a od svog agenta Albanca Faljija Ramadanija da mu pronađe novo utočište.

Stoga se radi na njegovom odlasku iz tima Vinćenca Italijana koji ne bi imao ništa protiv da dobije produktivnijeg napadača. Navodno, njihov odnos je zahladneo i to je još jedan od razloga zbog kojih će doći do rastanka.

FOTO: Tanjug/AP

 

Do kraja zimskog prelaznog roka ima još desetak dana, ali za Jovića neće biti lako da pronađe novu sredinu i to se verovatno neće dogoditi ovog januara. Prevashodno, prepreka je visoka plata koju ima u Firenci, a potom i činjenica da Fjorentina mora da se odrekne 50 odsto od ukupne cene obeštećenja i prosledi ih u Real Madrid koji ima pravo na polovinu "kolača" ukoliko dođe do njegovog transfera u prve dve godine od napuštanja "Bernabeua". 

Fjorentina je već počela da ispituje tržište, pa se tako zanimaju za Udinezeovog Beta, te Marka Arnautovića i Mbalu Enzolu iz Specije.

Slična je situacija i sa Dušanom Vlahovićem. Kako piše španski Fićahes, Vlahović nije zadovoljan u Juventusu.

Gigant iz Torina je za Vlahovića platio Fjorentini 70 miliona evra, međutim, utisak je da se ni klubu ni igraču u potpunosti nisu ispunili planovi. Od leta bi Juventus i Dušan Vlahović mogli da se rastanu.

Španski Fićahes donosi tekst pod naslovom "BOMBA: Vlahović se nudi Real Madridu".

FOTO: Tanjug/AP

 

– Kako smo izveštavali tokom decembra, odnos Juventusa i Vlahovića nije plodonosan, što je navelo obe strane da razmisle o mogućnosti razdvajanja puteva. Srbin se u ovoj situaciji ponudio Real Madridu da postane sjajni napadač koji je potreban belom timu. I po godinama, 22 godine, i po talentu, napadač bi bio pravi potpis za beli tim – piše u tekstu.

Trenutno rukovodstvo Madriđana bira između srpskog reprezentativca i napadača Napolija Viktora Osimena…

Jasno je da je Real "tanak" na poziciji centralnog napadača. Praktično pored neprikosnovenog Karima Benzeme nema više nijednog koji zadovoljava ambicije kluba kakav je najtrofejniji klub Evrope. S te strane gledano, napadač je preko potreban "kraljevskom klubu", samim tim ni dolazak Dušana Vlahovića na "Santijago Bernabe" nije nemoguć. Tim pre što bi sa Vlahovićem trener Karlo Ančeloti dobio dubinu u napadu. Mogao bi ravnopravno da podeli teret sa Benzemom, što je Realu potrebno. Mogao bi, ujedno, reprezentativac Srbije da bude dugoračan projekat, s obzirom na činjenicu da ima tek 22 godine. Baš kao što je i Benzema dugoročan projekat Reala.

Ove sezone je Dušana Vlahović odigrao 15 mečeva za Juventus, u Seriji A i Ligi šampiona. Postigao je sedam golova i zabeležio dve asistencije.

BONUS VIDEO: Partizan dobio milionski ugovor od novog sponzora

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)