DARKO TEŠOVIĆ VERUJE U DOBRO IZDANJE PARTIZANA NA DERBIJU: Stranci da se trgnu iz letargije i da konačno gledamo golove

M. Blažić

02. 03. 2023. u 09:25

ULOG je veliki, odlučiće trenutak inspiracije, očekuje se tvrda utakmica... Najave iz tabora oba rivala pred večiti derbi se uglavnom svode na isto i u poslednje vreme predstavljaju nepogrešiv iscrtan scenario 90-minutnog okršaja crveno i crno-belih. Mnogo borbe, prekida, taktičkog nadmudrivanja, a vrlo malo golova, čak i poteza koji publiku podižu na noge.

ДАРКО ТЕШОВИЋ ВЕРУЈЕ У ДОБРО ИЗДАЊЕ ПАРТИЗАНА НА ДЕРБИЈУ: Странци да се тргну из летаргије и да коначно гледамо голове

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji igrač Partizana Darko Tešović u čije vreme su se na derbijima mreže tresle mnogo češće nego poslednjih godina u razgovoru za "Novosti" izaražava nadu da bi publika sutra na stadionu "Rajko Mitić" konačno mogla da vidi i ono zbog čega se fudbal igra - golove.

- Kad bi se vratili unazad, meni se čini da u svakom derbiju ima previše respekta i treneri prema trenerima i igrači prema igračima, samim tim je uvek neki gard. Vrlo malo ima šansi i golova. Navijači vole baš to da vide. Golovi privlače publiku, šanse, centaršutevi. Narod hoće disciplinu, fajtersku igru i golove, sve ono što vidi u utakmicama širom Evrope. Koliko je veliki ulog u Engleskoj, toliko je i kod nas. Ako je tamo milijarda, ovde je milion. Uvek očekujem da vidim golove. Voleo bih da ih vidim što više i da budu raspoređeni na Partizanovu stranu. Ajde da ne damo povoda onima koji pričaju da ćemo izgubiti i drugo mesto.

Igra fudbalera iz "uvoza" u derbijima, sa obe strane, je u poslednje vreme takođe poprilično diskutabilna.

- Stranci koji su došli moraju da podignu nivo fudbala, ako ga ne podignu oni se menjaju i to vrlo brzo. Ne vidim da kod nas stranci donose nešto epohalno i podižu nivo fudbala. Vrlo malo njih je donosilo razliku, nisu osećali tu veličinu derbija, kad im daš pare igraju, kad im ne daš oni se bune. Naš igrač jedva čeka derbi. To je ozbiljna satisfakcija i privilegija. Stranac i dalje pre svega vodi računa o onome što mu sleduje.

Stranci iz redova Partizana su posebno "sazreli" za kritike po Tešovićevom mišljenju.

- U Partizanu imamo strance koji ne bi smeli da dozvole da se srozamo ovako. Domaći igrači moraju da ih prate i da uče od njih. Ja sam tu vrlo rigorozan. Ne pričam nešto što nisam prošao. Moraju da zaustave kola kada idu nizbrdo, a ne da letiš sa njima dole.

Akteulni trenutak crno-belih je sve samo ne idealan.

- Mislim da igrači Partizana ne bi trebalo da gledaju na problem. Bilo ga je i uvek će biti. U derbiju se pokazuje kakav si igrač, morate da pokažete da ste nivo, da ste za taj klub. Svi mi znamo kako bi trebalo, a kada izađeš na teren moraš da se pokažeš. Uvek je postojao respekt nikad niko nije zgazio nekog. Po logici bi sada Zvezda da nas razbije, a znamo da to nije baš tako.

Optimizam je i pored svih navedenih minusa uvek prisutan.

- Formu ne možete da podignete za tri dana. Ne postoji slaba forma - ili jeste ili nije igrač u formi. Kod Partizana mnogi nisu u formi, to ne mogu da podignu, ali borbenost, odgovornost, želju i volju mogu. To je i do novog trenera Igora Duljaja, da im pronađe žicu, da se psihološki podignu. Ono što znaš fudbalski to dođe samo od sebe. Oni su slabi psihički jer je sve loše oko njih, slušaju i oni komentare. Morate kao kolektiv da se podignete, da pričate između sebe, da se bodrite. Tu se pokazuje drugarstvo, ko koliko želi, ko koliko voli klub - zaključio je Tešović.

NAJTEŽE PROTIV KRAGUJEVCA

UVERTIRA Partizana za derbi je bila očajna i po pitanju igre i po pitanju rezultata.

- Bio sam jedan od tih 200 navijača na stadionu. Istinski volim Partizan, nikad mi nije bilo teže nego sada protiv Kragujevca. Ne pamtim da je nekad neka ekipa imala toliki posed protiv Partizana. Kratak je rok za neke promene, mogu samo borbenošću da poprave sliku.

DULjAJ MORA DA PRODRMA

DOLAZAK novog šefa struke po pravilu donosi neki pozitivan impuls.

- Uvek kada se menjaju treneri igrači su ti koji prate trenera, već na prvom sastanku. Svašta se tu dešava, ako Duljaj uspe da ih isprovocira da budu pravi kao ranije biće dobro. Ako budu ovako letargični i deluju da ih baš briga onda će biti problem. Nema veze onda ko je protivnik, onda su svi jači - jasan je Tešović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALL INCLUSIVE - 639 EVRA: Ponuda za more u Egiptu - slike smeštaja i plaža (FOTO)