MOŽE BITI SAMO JEDAN: Večeras u Mančesteru finale pre finala Lige šampiona

N. Iljukić

17. 05. 2023. u 10:00

FINALE Lige šampiona se igra 10. juna na stadionu "Ataturk" u Istanbulu. Ali finale pre tog finala je ono što ćemo da vidimo večeras na stadionu "Etihad" u Mančesteru. Od 21 sat domaći Siti i Real Madrid igraju revanš meč polufinala evropskog elitnog takmičenja, a pošto je prvi meč završen bez pobednika (1:1) više je nego jasno da ćemo da gledamo vatromet emocija i novih majstorija.

МОЖЕ БИТИ САМО ЈЕДАН: Вечерас у Манчестеру финале пре финала Лиге шампиона

Tanjug/AP

Siti se u prvom duelu u Madridu pitao skoro za sve, ali samo prvih pola sata. I baš u tom periodu je domaćin poveo posle male bravure Vinisijusa Žuniora. U drugom poluvremenu je ekipa Karla Ančelotija držala mali fudbalski čas četi Pepa Gvardiole, ali je Kevin de Brujne doneo izjednačenje i donekle miran san pred revanš.

Pred večerašnji duel zna se samo da je velika šteta što samo jedan od ova dva tima može u veliko finale i što će ga tamo dočekati italijanski rival. Mnogi prognozeri kažu da će pobednik večerašnjeg revanša u Mančesteru skoro izvesno uzeti i titulu šampiona Evrope...

- Sigurno ćemo da promenimo nekoliko stvari u pripremi utakmice. Tu pre svega mislim na napadačke opcije Erlinga Holanda. Alaba i Ridiger su mu u prvoj utakmici dali veoma malo prostora i uradili su sjajan posao za Real. Znamo da nas pobeda vodi u finale i pokušaćemo nešto drugačijom igrom nego u Madridu da dođemo do nje - vrlo je slikovit trener Mančester sitija Pep Gvardiola.

Na suprotnoj klupi sedeće i večeras mnogo iskusniji i "namazaniji" Karlo Ančeloti. Trofejni Italijan možda sprema novu zamku za Siti.

- Apsurd je da smo u prvoj utakmici imali pozitivan rezultat u periodu kada smo se branili. Kada smo počeli da dominiramo, izgubili smo prednost. Moraćemo u revanšu mnogo strpljivije - kaže Ančeloti.

Dakle, u Istanbul i veliko finale ide samo jedan od dva velika rivala. Pošto više nema pravila gola u gostima, možda ćemo večeras da se nagledamo i produžetaka i penala. Nikad se ne zna.

Marčinjak na centru

POLjSKI arbitar Šimon Marčinjak biće glavni sudija na revanš meču polufinala Lige šampiona između Mančester sitija i Reala. Njemu će pomagati zemljaci Pavel Sokolnicki i Tomaš Listkijevič, dok je za četvrtog sudiju određen Ištvan Kovač iz Rumunije. U VAR sobi biće Poljaci Tomaš Kviatkovski i Bartoš Frankovski.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)