ZVEZDA NE PRESTAJE DA SE POJAČAVA! Stigao veliki adut za Ligu šampiona (VIDEO)

Novosti online

26. 06. 2023. u 15:00

CRVENA zvezda nastavila je sa aktivnostima u letnjem prelaznom roku. Crveno-beli angažovali su novo pojačanje. U pitanju je Nigerijac Piter Olajinka.

ЗВЕЗДА НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА СЕ ПОЈАЧАВА! Стигао велики адут за Лигу шампиона (ВИДЕО)

FOTO: N. Skenderija

Krilni napadač je prethodnih pet sezona proveo u praškoj Slaviji. Za taj klub je odigrao 183 utakmice, postigao 50 golova i ostvario 26 asistencija.

On je prošle godine sa tom ekipom nastupao i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope i otuda ne čudi što se od njega očekuje dosta pre svega u najelitnijem evropskom takmičenju.

- Imao sam priliku da posetim stadion Crvene zvezde i oduševljen sam. Osećam se odlično po dolasku u klub, svi navijači koje sam sreo od kada sam došao toplo su me dočekali i zaista sam radostan što sam došao u ovako veliki klub - rekao je Olajinka na konferenciji za medije na Zlatiboru.

Poziciju levog krila na kojoj se on najbolje snalazi pokriva Aleksandar Katai, jedan od najboljih igrača Zvezde.

- Gledao sam nekoliko utakmica, video sam dosta kvalitetnih igrača. Naravno da sam svestan kvaliteta Aleksandra Kataija, ali ja mogu da igram na više pozicija u napadu. Saigrače ne gledam kao konkurenciju, već gledam na koji ću način moći da pomognem čitavom timu i klubu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Da se radi o kvalitetnom igraču pokazuju brojke. U svakoj sezoni u dresu Slavija imao je dvocifren broj golova i asistencija. Nigerijac je otkrio šta više voli od to dvoje.

- Najviše želim da pobeđujem sa svojim igračima, ali kako bi ekipa pobeđivala, moram da budem uključen u golove i asistencije. Naravno, pre bih izabrao golove. Daću sve od sebe da ponovim takve igre, daću i krv i znoj za klub i navijače Crvene zvezde.

Ostavio je veliki trag u Češkoj, ali svestan je da je ovo bio pravi trenutak za promenu sredine.

- Ovo je novi korak za mene, veoma važan za moju budućnost. Veliki korak unapred. Proveo sam pet godina u Pragu, ali takav je život fudbalera. Nijedna promena nije laka, ali je to prosto deo ovog posla.

Olajinka u ovom trenutku nije mogao da uporedi kvalitete Zvezde i Slavije, ali još jednom je ponovio da će dati sve od sebe da crveno-beli pobeđuju.

- Ne mogu u ovom trenutku ništa da kažem. Videću kada budem igrao utakmice i trenirao, moći ću nešto više da kažem kroz nekoliko meseci.

Zadužio je dres sa brojem 14.

- Kada sam se vratio iz povrede 2017. godine, kada mi je nije bilo lako u karijeri, prešao sam u pozajmicu u Duklu i uzeo taj broj, koji je potom imao veliku važnost za mene - zaključio je Olajinka.

Otkrio je i da se kratko čuo sa bivšim igračem Crvene zvezde Srđanom Plavšićem koji mu je rekao sve najbolje o klubu.

Podsetimo, crveno-beli danas od 18 sati igraju prijateljsku utakmicu protiv selekcije Užica.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)