NIJE JEDINI: Mbape samo jedan u nizu fudbalera koji odlaze za džabe iz Pari Sen Žermena

N. I.

20. 02. 2024. u 18:57

FUDBALSKA sapunica zvana Kilijan Mbape je izgleda u poslednjoj pariskoj fazi. Prva zvezda Pari sen Žermena je prema tvrdnji španskih medija već potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom koji će važiti od 1. jula ove godine.

НИЈЕ ЈЕДИНИ: Мбапе само један у низу фудбалера који одлазе за џабе из Пари Сен Жермена

FOTO: Tanjug/AP

To praktično znači da će Mbape igrati još četiri meseca u dresu pariskih "svetaca", ali ono što najviše nervira navijače ovog kluba, ali i čudi poslovni i sportski svet je činjenica, kako su iz PSŽ poslednjih godina igrači odlazili za - džabe. Ili, kolokvijalno rečeno - bez obeštećenja. Mbape je poslednji od njih, jer će 30. jun biti poslednji dan njegovog ugovora sa klubom koji je u vlasništvu katarskih šeika.

Pre Mbapea su Pariz bez obeštećenja napuštala takva fudbalska imena i veličine, da je potpuno nejasno kako za njihov odlazak "sveci" nisu uzeli jedan jedini evro. Prvi na spisku je Zlatan Ibrahimović. Njegovim stopama su koračali Tijago Silva, pa Edison Kavani, pa Serhio Ramos, Anhel Di Marija i konačno Lionel Mesi i Nejmar. Sve as do asa...

Za četiri meseca za džabe odlazi i Mbape. Sa njim možda odlazi i mit o moćnom Pari Sen Žermenu kojeg se možda više niko neće plašiti u Francuskoj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)