MITROVIĆ I AL HILAL OBORILI SVETSKI REKORD: Mogu da urade ono što nikada niko nije u fudbala

Novosti online

09. 03. 2024. u 16:11

Saudijski Al Hilal našeg Aleksandra Mitrovića (20 golova, drugi strelac lige iza Ronalda sa 22) je nanizao 27 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a novim golom doprineo je i obaranju svetskog rekorda. .

МИТРОВИЋ И АЛ ХИЛАЛ ОБОРИЛИ СВЕТСКИ РЕКОРД: Могу да ураде оно што никада нико није у фудбала

Foto: Profimedia

Mitrović je nakon promašenog penala zatresao mrežu u nadoknadi utakmice u kojoj je njegov tim pobedio sa 3:1 na gostovanju Rijadu i odlepio se na 12 bodova prednosti na prvom mestu na tabeli.

To je bila i 27. pobeda u nizu Al-Hilala koji je ovim trijumfom postaivo i svetski rekord. Oni su izjednačili niz koji je svojevremno postavio Nju Sejnts sa Velsa i u derbiju protiv Al Itihada će moći da ga nadmaše naredne nedelje.

Svetskim rekordom smatra se istovetni niz Nju sejntsa ostvaren tokom sezone 2016/17. u prvenstvu i Kupu Velsa.

Nju sejnts je ponovo u pohodu na rekord. Sinoć je igrao protiv Konah Kaha (5:1) i došao je do serije od 25 uzastopnih pobeda u prvenstvu, Kupu Velsa i Čelendž kupu Škotske.

Kad se pogled spusti ispod najvišeg ranga, rekord pripada engleskom niželigašu Vitenšou, koji je naređao 38 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. 

Bonus video ZVEZDA DUPLIRALA PREDNOST: Kanga pogodio sa 11 metara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao