MATIĆ I UB SANJAJU ZAJEDNO: Proslavljeni as predstavio projekat novog Superligaša

N. I.

03. 06. 2024. u 14:22

NEMANjA Matić i Jednistvo sanjaju otvorenih očiju. Proslavljeni fudbalski as koji je u karijeri igrao za neke od najvećih evropskih klubova, priznao je juče da su emocije ipak najjače na rodnom Ubu, iako je talenat i znanje umeo da pokloni i navijačima Košica, Benfike, Čelsija, Mančester junajteda, Rome, sada i Liona...

МАТИЋ И УБ САЊАЈУ ЗАЈЕДНО: Прослављени ас представио пројекат новог Суперлигаша

FK Jedinstvo

"Orlovi", srećno"

PRIČAO je Nemanjlj Matić uglavnom o svom Jedinstvu i Ubu, a o večerašnjoj probi protiv Austrijanaca u Beču i predstojećem Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, ovoliko:

- U Beču igramo kod kuće. Želim reprezentativcima da obraduju naciju, osvetlaju obraz, pruže maksimum i ako Bog da, prođu grupu.

Jednistvo se prvi put u svojoj 104 godine dugoj istoriji prvi put plasiralo u domaću fudbalsu elitu. Igraće sledeće sezone u Superligi Srbije, a prvi čovek jedinstva je medijima juče pričao do detalja u planovima svog kluba koji želi da ponosno korača naped i uzbrdo svaki sledeći dan.

- Ponosni smo na sve što je Jedinstvo uradili u godinama koje su iza nas. Od trenutka kada smo se plasirali u Superligu ci iljevi su da svaku narednu utakmicu igramo bolje nego prethodnu. Ne mogu da kažem kako ćemo biti prvi, drugi ili treći, mada za mene plasman u plej-of ne bi predstavljao iznenađenje. Sve ispod petog ili šestog mesta će biti neuspeh. Videćemo kakvi su nam potencijali i kapaciteti, sigurno će biti pojačanja tamo gde mislimo da su nam potrebna - naglasio je Nemanja Matić, prvi čovek kluba sa Uba.

Po svemu sudeći, Jedinstvo će da prilagodi sve tehničke uslove i na stadionu "Dragan Džajić" dočeka utakmice Superlige. Ali, odah je naglasio i koga bi voleo da vidi u dresu Ubljana kao prva pojačanja.

- Ne znam da koliko je realno da igrač iz neke od evropskih liga petice dođe, ali fudbalska Srbija treba da nas čuje, da shvati da uspeh nije od juče i da polako privlačimo igrače iz inostranstva. U ovom trenutku nemam nijednog na pameti osim Uroša Matića i Radosava Petrovića, koji su velika imena. Baziraćemo se na pravljenju budućih reprezentativaca - dodao je Matić.

Pomoć opštinem države, ili kako se to sve glasnije kaže "politike", izgleda da je nemoguća i u srpskom sportu.

- Kažu da politika ne bi trebalo da se meša u fudbal. To je tačno, jer ona ne treba da pokazuje svoj uticaj dole, na terenu, ali i naš i svetski fudbal ne funkcionišu bez politike. Englezi su preko nje sredili fudbal, kad je Margaret Tačer rekla: "Skidaj ogradu, ali prvog navijač koji uđe na teren šaljite u zatvor". Naša briga je teren, uživamo veliku podršku gradonačelnika Glišića, koji je prepoznao ideju pre osam godina - zaključio je Matić koji, očigledno je to na svakom koraku u Ubu, želi od Jedinstva da napravi klub o kojem će tek da se priča.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače