VLAHOVIĆU TREBA TIM: Novi trener Juventusa mota brani srpskog igrača, koji je promašio penal

S. Rajić

27. 07. 2024. u 22:46

NOVA era Juventusa nije počela na slavan način. Prva prijateljska utakmica kluba iz Torina u sklopu priprema za sezonu 2024/2025. protiv Nirnberga, a ujedno i premijera za stratega Tijaga Motu, pošla je po zlu (0:3). Detalj koji je obeležio duel, od kojeg je sve krenulo nizbrdo za tim, bio je promašen penal reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića u 72. minutu.

ВЛАХОВИЋУ ТРЕБА ТИМ: Нови тренер Јувентуса мота брани српског играча, који је промашио пенал

FOTO: EPA

Jasno je da će za "štelovanje" tima biti potrebno vreme. Isto tako, već sada je vidljivo da će glavna pokretačka snaga Juventusa biti naš as. Većina ofazivnih akcija će se graditi oko Srbina, a takođe njegova ubitačnost ispred protivničkih golmana biće pod velikom lupom italijanske javnosti. U prošlom šampionatu Serije A u 33 utakmice 16 puta je tresao mreže rivala.

- Dušanov rad, kao i svih ostalih igrača, se ne može meriti samo brojem golova. Postoji toliko mnogo toga što možete da uradite u igri, i to se vrlo dobro zna - spušta pritisak Mota.
Na svakom treningu vidi mladi strateg potencijal momka koji je u Italiju stigao iz Partizana.
- Dušan je važan igrač, ali kao što sam već rekao, velikom talentu je potreban tim. Nema pritiska. Samo velika odgovornost - konstatuje Mota.
Juventus je inače u ekipu tokom letnje pijace uložio skoro 90 miliona evra. U Torino su stigli Daglas Luiz (51,5 miliona), Kefren Tiram (20,6), Huan Kabal (12,8), dok je na pozajmicu stigao golman Di Gregorio (4,5). Otišli su Iling-Junior (14 miliona), Mojze Kin (13), Di Vinter i Berenčea (po osam miliona), i Žorž (7,2).

Na redu Brest i Atletiko
PRAVE provere tek čekaju Juventus do početka nove sezone Serije A 19. avgusta i duela prvog kola sa novajlijom Komom. U Peskari, 3. avgusta igraju sa Brestom, dok je generalka zakazana za 11. avgust sa Atletikom Madridom u Geteborgu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama