MODRIĆ UŠAO U ISTORIJU: Ono što je Hrvat uradio u Real Madridu nije uspeo niko

Novosti online

20. 10. 2024. u 08:35

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić postao je najstariji igrač u istoriji Real Madrida, a istovremeno je pružio i asistenciju za pobedu od 2:1 u utakmici protiv Selte Vigo u La Ligi u subotu uveče.

МОДРИЋ УШАО У ИСТОРИЈУ: Оно што је Хрват урадио у Реал Мадриду није успео нико

FOTO: EPA

Sa 39 godina i 40 dana, bivši dobitnik Zlatne lopte je za četiri dana premašio prekretnicu Ferenca Puškaša od 1966. godine.

Modrić ima najviše titula u istoriji Real Madrida - 27, uključujući šest titula Lige šampiona i četiri španske lige, prenosi Asošiejted pres.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

U Real Madridu je od 2012. godine i dosad je odigrao 547 utakmica za klub, od čega 369 u španskom prvenstvu. Pobedom nad Seltom došao je do 250. prvenstvenog trijumfa, pa se nakon utakmice fotografisao s predsednikom kluba Florentinom Perezom držeći u ruci dres na kojem je bio istaknut simbolični broj 250.

Modrić, koji je ušao kao zamena u drugom poluvremenu nakon što je Selta izjednačila, rekao je za klupsku televiziju Real Madrid TV da želi "još pobeda i trofeja".

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

 - To je impresivan broj pobjeda, ali potrebno je još pobeda i još titula. Real Madrid te na to obvezuje... Jako sam ponosan što sam ostvario taj istorijski rekord i što nastavljam da igram za najbolji klub na svetu - rekao je Modrić.

Trener Reala Karlo Anćeloti izjavio je nakon meča sa Seltom da je njegova ekipa pobedila zahvaljujući "fantastičnoj" asistenciji Luke Modrića.

 - Selta je igrala dobro i intenzivno, ali mi smo osvojili tri važna boda zahvaljujući fantastičnom dodavanju Modrića. Luka nam uvek nešto pokloni. On je veliki profesionalac i sa karakterom. Real Madrid je bio i jeste srećan što ga ima - poručio je Anćeloti nakon utakmice.

Real Madrid se trenutno nalazi na drugom mestu u prvenstvu iza Barselone. Klub će započeti narednu nedelju utakmicom na svom terenu protiv Borusije Dortmund u Ligi šampiona u utorak, a sledećeg vikenda će ugostiti Barselonu u prvom klasiku sezone.

BONUS VIDEO: Samed Baždar za Novosti: Pratim Partizan, u Srbiji smo bili uvek favoriti u Španiji je drugačije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVA SCENA U PREMIJER LIGI: Dani Velbek dobio udarac u leđa! Englez ostao nepomično da leži na travi (FOTO)