VLAHOVIĆ: Uživanje je igrati sa Riberijem

N. ILjUKIĆ

28. 01. 2021. u 21:12

KADA je na leto 2018. Dušan Vlahović napravio hrabar korak i kao tek punoletni momak iz Partizana prešao u Fiorentinu, mnogi su skeptično gledali u njegovu fudbalsku budućnost. Međutim, italijanski skauti su videli "nerv" klasičnog centarfora, kojem je mreža tuđeg gola glavni cilj u karijeri.

ВЛАХОВИЋ: Уживање је играти са Риберијем

EPA/EFE

Krajem prošle i pogotovo tokom ove sezone, Vlahović je opravdao klasu i postao jedna od uzdanica trenera Ćezarea Prandelija u špicu "viole". Poslednja potvrda stigla je minulog vikenda kada je Vlahović šestim golom u sezoni obezbedio pobedu nad Krotoneom (2:1).

- Ponosan sam na priliku koju sam čekao i dobio u Fiorentini. Igram u sjajno organizovanom klubu, u kojem postoji velika želja da svi napreduju. Tako sam i ja shvatio ulogu, a bitan čovek u njoj je i Prandeli, koji mi je dao šansu, i koristim svaki minut na terenu, i uživam u igri - poručio je za "Novosti" Vlahović.

Nema Dušan mnogo vremena za slavlje u ovom lepom periodu, iako je prvi strelac Fiorentine u 2020/2021. Niz je 16. decembra započeo golom protiv Sasuola, a usledili su pogoci Veroni, Juventusu, Laciju, Kaljariju i Krotoneu.

- Ne osvrćem se previše na ono što je bilo, gledam napred. Pred nama je u petak gostovanje Torinu i voleo bih da se golgeterska serija nastavi - dodaje Vlahović.
"Viola" ima samo jedan cilj ove sezone.

- Na sredini smo tabele, u sigurnoj zoni, a želja je osvajanje što više bodova. Već smo dokazali nekim italijanskim velikanima koliko smo ozbiljan rival - dodaje Vlahović.

Svetska zvezda, Francuz Frank Riberi je saigrač Vlahovića, i bio mu je asistent kod poslednjeg gola Krotoneu.

MILENKOVIĆ

VLAHOVIĆ deli svlačionicu, ali i sve dobro i zlo u Fiorentini sa nekadašnjim saigračem iz Partizana Nikolom Milenkovićem.
- Bleki je već veliki igrač, a ubeđen sam da će da napravi blistavu karijeru. Hvala mu za sve što je uradio za mene. Imao sam veliku sreću da u Partizanu i sada u Fiorentini i reprezentaciji budem uz ovakvog čoveka i igrača - kaže Vlahović.

- Riberi je legenda i pored takvog igrača mogu samo da učim i napredujem. Uživanje je igrati uz njega. U stvari, svaki trening sa asovima u Fiorentini je novo i veliko iskustvo - zaključio je Vlahović, koji je juče proslavio 20. rođendan.

OKREĆEMO SE MUNDIJALU

KOD bivšeg selektora Ljubiše Tumbakovića postao je A reprezentativac i golom protiv Rusije u Beogradu potvrdio da nije slučajno prekomandovan iz mlade selekcije.
- Taj podatak je samo motiv da još više radim. Nažalost, kvalifikacije za Prvenstvo Evrope su bile neuspešne, ali to je iza nas. Okrećemo se borbama za Mundijal u Kataru - zaključuje Vlahović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?