AMERI GLEDAJU U ČUDU: Nikola Jokić je opet ostavio sve bez daha

D. N.

24. 03. 2022. u 15:46

NIKOLA Jokić je ponovo podsetio američku javnost zašto je, sa pravom, u najužoj konkurenciji da drugi uzastopni put bude MVP (najkorisniji igrač) NBA lige.

АМЕРИ ГЛЕДАЈУ У ЧУДУ: Никола Јокић је опет оставио све без даха

FOTO: Tanjug/AP

Jokić je briljirao u poslednjoj pobedi Denvera, ovoga puta protiv Los Anđeles klipersa, a potom se u medijima u Sjedinjenim Američkim Državama povela priča o tome ko od MVP kandidata ima najbolju podršku u ekipi u kojoj nastupa.

I, dok je ESPN isticao da je za Džoela Embida iz Filadelfije vrlo značajan dolazak bivšeg najboljeg igrača lige Džejmsa Hardena, "Jahu" je u prvi plan isticao odličnu petorku kojom raspolaže Milvoki, pa je Janisu Adetokumbu značajno olakšan posao da pokazuje sav svoj raskošni talenat.

Tek ponegde, uglavnom u lokalnim medijima u Koloradu, naglašava se da srpski as maltene sam, na svojim plećima, nosi celu ekipu Nagetsa, jer podrška koju on ima - ne može da se meri s onom kojom raspolažu Embid, Adetokumbo i drugi kandidati za MVP nagradu.

Tako je "Denver stifs" istakao da je Jokić jedini igrač koji bi mogao da dobije MVP priznanje, a koji među saigračima nema nijednog koji prosečno dogura do 15 poena po NBA meču, pa se zato povela polemika među američkim ljubiteljima košarke "da li je baš tačno da Jokić 'nema nikog' u ekipi koji bi tu ekipu nosio kada Nikola to ne čini".

I, odgovor je stigao u vidu jednog fantastičnog foto-dokaza, koji svedoči o tome koliko je Jokić dominantan, svestran, ali i važan za tim Denvera.

- Stvarno "nije jasno" odakle cela ta priča da Jokić na svojim plećima nosi prilično ograničen ostatak ekipe..., napisao je američki košarkaški novinar Endi Glokner, koji je više od deceniju i po radio u vodećim sportskim medijima u SAD, kao što je EPSN, a onda je priložio sledeći prikaz na Tviteru:

U njegovoj objavi može da se vidi da je u poslednjih deset utakmica Denver ostvario šest pobeda, ali i to da je na svakom od tih mečeva Nikola Jokić bio i najbolji strelac Nagetsa, i najbolji skakač i najbolji asistent.

Uz sve to, protiv Klipersa je ekipu iz Kolorada predvodio i u još dve statističke kategorije, blokadama i osvojenim loptama, što samo osnažuje argumente u prilog tezi da bi baš on, ponovo, trebalo da bude MVP NBA lige.

Nikola Jokić - nestvarna NBA statistika

Nikola Jokić ove sezone u NBA ligi ima fantastične proseke: postiže 26,2 poena po utakmici, ima 13,6 skokova po takmičarskom nastupu i čak osam asistencija.

Denver nagetsi - raspored i stanje na NBA tabeli

Denver nagetsi sledeći meč igraju u petak od dva sata po našem, srednjoevropskom vremenu, i imaće veoma težak zadatak: u goste im stiže najbolji tim NBA lige u ovoj sezoni Feniks sansi, koji su uz 59 trijumfa doživeli samo 14 poraza. 

Jokić i saigrači, sa učinkom 43-30, trenutno zauzimaju šesto mesto, tik ispred Minesote i njenih 42-32.

Podsetimo, samo za šest najboljih ekipa iz obe konferencije ima sigurnih mesta u plej-ofu, dok timovi od sedme do desete pozicije moraju u tzv. "plej-in turnir", svojevrsno doigravanje da bi se u onom "glavnom" delu sezone učestvovalo. 

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)